UUSIMMAT

TSMC: 16 nanometrin FinFET -piirit massatuotannossa, paranneltu 16 nm FinFET+ vielä tämän neljänneksen aikana

15.08.2015 13:24 | Petrus Laine | 5

Uutisoimme aiemmin TSMC:n kertoneen 16 nanometrin FinFET-prosessin massatuotannon alkamisesta. Nyt TSMC on julkaissut uuden tiedotteen, jonka mukaan yhtiö valmistaa 16 nm piirejä isolla volyymillä. Tiedotteen julkaisun takana on yhtiön osakekurssia heilauttaneet väitteet, joiden mukaan Apple olisi leikannut A9-piirien tilausmääriä TSMC:ltä.

Yhtiön ensimmäinen 16 nanometrin FinFET-prosessi jäänee kuitenkin lyhytikäiseksi, sillä TSMC kertoi aiemmin parannetun 16 nm FinFET+ -prosessin tuotannon alkavan vuoden kolmannella neljänneksellä ja että valmistuskapasiteetti saavuttaisi massatuotantotason vielä saman neljänneksen aikana. Muun muassa NVIDIAn uskotaan käyttävän tuleviin grafiikkapiireihinsä 16 nanometrin FinFET-prosessin sijasta nimenomaan 16 nm FinFET+ -prosessia.

Taipei Times, TSMC starts producing 16nm chips in volume

Keskustelu

Ja tähän perustuvia graffapiirejä nähdään vasta ensi vuonna? Kiletämättä pitkä elinkaari 28nm prosessilla näyttiksissä.

Hyvä että saavat tuotannon kunnolla käyntiin; jos joskus tosiaan päästäisiin pois 28nm näytönohjaimista. Saattaa näytönohjainten myynti hieman kärsiä kun moni hintatietoisenpi pelaaja hypännee yli nykyisen näytönohjainsukupolven odotellen uuden valmistustekniikan piirejä, mikäli nykyisen kortin tehot rittävät kohtuullisilla asetuksilla pelailuun. Toisaalta vuosi on melko pitkä aika tietotekniikassa ja osa harrastajista saattaa pitää kohtuulisena vuoden näytönohjain päivitys sykliä.

Joka toinen vuasi sopii mulle paljon paremmin, otan sen "välimallin" eli Ti:n ja toivon peukut pystyssä että lastentaudit on jo karsittu.

yberkurko

… Saattaa näytönohjainten myynti hieman kärsiä kun moni hintatietoisenpi pelaaja hypännee yli nykyisen näytönohjainsukupolven odotellen uuden valmistustekniikan piirejä, …

Kun yhdistät tuohon sen että myös kunnolla käyttökelpoiset HBM2 piirit (8Gt näyttis) tulee vasta ensivuonna on useampi kuin yksi hyvä syy.

sprunk

Ja tähän perustuvia graffapiirejä nähdään vasta ensi vuonna? Kiletämättä pitkä elinkaari 28nm prosessilla näyttiksissä.

Näillä näkymin NVIDIAlta tulee 16FF+:lla eli tuolla "seuraavalla 16nm prosessilla" ja AMD:lta joko sillä tai GloFon (Samsungilta lisensoidulla) 14nm:llä

Muropaketin uusimmat