TSMC:n seitsemän nanometrin valmistusprosessille löytyy paljon kysyntää

13.06.2018 11:02 | Muropaketin toimitus

Useat suuret puolijohteita tarvitsevat yritykset ovat kiinnostuneita TSMC:n seitsemän nanometrin valmistusprosessissa. Esimerkiksi NVIDIA, Qualcomm, Sony ja MediaTek ovat nostaneet kysynnän niin kovaksi, että TSMC joutuu aloittamaan massatuotannon suunniteltua aiemmin.

Monet valmistajat ovat jopa suoraan ohittamassa kymmenen nanometrin viivaleveyden valmistusprosesssin ja siirtymässä TSMC:n kelkkaan ja seitsemään nanometriin. Laajempi tuotanto seitsemän nanometrin viivaleveydellä alkoi tämän vuoden toisella neljänneksellä, ja viimeisellä neljänneksellä 7nm-prosessilla valmistettujen piirien pitäisi kattaa jo 20 prosenttia TSMC:n myynnistä.

Samalla kymmenen nanometrin myyntiosuuden odotetaan putoavan alle kymmeneen prosenttiin vuoden viimeisellä neljänneksellä. 12 nanometrin viivaleveyden tosin odotetaan edelleen pysyvän tärkenä, etenkin edullisempien mobiiliprosessorien valmistuksessa.

2019 on lisäksi odotettavissa Digitimesin tietojen mukaan uusi, paranneltu 7nm-valmistusprosessi, joka on saanut nimen N7 Plus. Tämä tarkoittaisi ultraviolettisäteilyyn pohjautuvaa litografiaa.