UUSIMMAT

Tumma tila on jo saatavilla suosiotaan kasvattavassa Edge-selaimessa – ominaisuus toimii yllättävän hyvin!

18.10.2020 09:51 | Muropaketin toimitus

Tietotekniikkayritykset ovat viime vuosina lopultakin heränneet tumman tilan hyödyllisyyteen. Sellaisia onkin tarjolla yhä enemmän niin sovelluksille kuin käyttöjärjestelmillekin.

Myös Microsoft Edge-selaimeen on tarjolla tumma tila. Se on nykyisin vakio-ominaisuus, jota käyttäjät pääsevät testaamaan sitä halutessaan. Tila toimikin hyvin. Nettisivuja selatessa ei ole tullut vastaan ongelmia ja silmätkin kiittävät.

Ominaisuutta pääsee kokeilemaan Microsoft Edgessä muuttamalla sen asetuksia. Valinnan voi tehdä asetusvalikon kautta. Sen ulkoasuvaihtoehdoista on valittavissa oletusteema, jonka siis voi valita tummaksi.

Edge on nykyään Chromiumiin pohjautuva selain, jossa toimii myös Google Chromen laajennukset. Selain on kasvattanut hiljalleen suosiotaan, ja sillä on Net Applicationsin tietojen mukaan 8,8 prosentin markkinaosuus. Analytiikkafirma uskoo osuuden kasvavan vuoden loppuun mennessä 9,6 prosenttiin, ja kasvun uskotaan jatkuvan senkin jälkeen.

Kerroimme aiemmin graafikon tienanneen ylistetyllä tummalla teemallaan kymmeniä tuhansia viikossa.

Muokattu 19.10. klo 09:32: Korjattu ominaisuuden kuuluvan Edge-selaimen vakio-ominaisuuksiin, ei kokeellisiin kuten uutisessa alunperin virheellisesti väitettiin.

Muropaketin uusimmat