Tuntemattoman valmistajan AMD Navi -piirilevy vuotokuvassa

29.04.2019 11:30 | Muropaketin toimitus

AMD Radeon logo

Twitteriin ladattu kuva AMD:n tulevasta Navi-arkkitehtuurin piirilevystä paljastaa näytönohjaimen käyttävän GDDR6-muistia ja 256-bittistä muistiväylää.

Huhumylly AMD:n Navi-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten ympärillä lämpeni, kun kiinalaiselle Baidu-keskustelufoorumille ilmestyi kuvia AMD-brändätystä piirilevystä. Navi on AMD:n koodinimi Radeon-näytönohjaimille, jotka perustuvat uuteen 7 nanometrin valmistustekniikkaan. Baidun viestiketju on sittemmin poistettu, mutta Komachi Ensaka -niminen käyttäjä on julkaissut yhden kuvista Twitterissä.

Kuva paljastaa asioita varsin rajallisesti, mutta ainakin sen, että grafiikkapiirin rinnalla toimisi kahdeksan tai 16 gigatavua GDDR6-muistia, muistiväylän ollessa 256-bittinen. Virransyöttö on 8-vaiheinen ja lisävirtaa kortille järjestetään kahden 8-pinnisen PCIe-lisävirtaliitännän kautta.

Oletettavasti huhuja kuullaan lähiaikoina reilusti lisää. Virallista tietoa Navi-arkkitehtuurin näytönohjaimista saataneen jo alle kuukauden kuluttua, kun AMD pitää avauslehdistötilaisuuden Computex-messujen yhteydessä.

Tviitistä uutisoi myös muun muassa Eurogamer.

Muropaketin uusimmat