Uusimmat

Tutkimus Windows 11 -asennuskannasta johti harhaan – luvut eivät anna täyttä kuvaa todellisuudesta

Kuva © Microsoft

19.04.2022 17:56 Muropaketin toimitus

Useissa julkaisuissa maailmalla ja myös Muropaketissa uutisoitiin vastikään Lansweeperin tutkimuksesta, jonka perusteella Windows 11 -asennuskanta olisi yllättävänkin matala. Windows 11:n edellä olivat Lansweeperin tutkimuksen mukaan jopa Windows XP ja Windows 7.

PC World huomasi, että luvut on saatu Lansweeperin käyttämällä menetelmällä pitkälti yritys- ja teollisuustietokoneista ja palvelimista, joissa Windows 11 -asennuskanta on todellakin matala. Sen sijaan kuluttajakoneissa Windows 11 on jo yleisempi.

Muut viimeaikaiset laitteistotutkimukset ovat Windows 11:n kannalta optimistisempia. Lansweeperin ilmoittaman 1,44 prosentin asennuskannan sijaan esimerkiksi huhtikuussa tehdyssä Statcounter-tutkimuksessa Windows 11:n osuus oli 8,57 prosenttia. Steamin käyttäjien keskuudessa käyttöjärjestelmä on saanut enemmänkin suosiota, sillä maaliskuun laitteistotutkimuksessa 16,8 prosentilla laitteistotutkimukseen osallistuneista oli Windows 11.

Lansweeperin tutkimusta rohkaisevimmista luvuista huolimatta on mahdollista, että Windows 11 leviää käyttäjien keskuuteen aiempia Windows-julkaisuja hitaammin. Tähän on syynä sen melko modernit laitteistovaatimukset.