Uusimmat

Twitter irtisanoi 9 % työntekijöistään – lakkauttaa Vinen

31.10.2016 15:33 Sampsa Kurri

vine-30102016

Sosiaalisen median palvelu Twitter on vaikeuksissa. Yritys epäonnistui löytämään ostajan ja irtisanoi hiljattain noin 300 työntekijää eli noin 9 % työvoimastaan. Nyt Twitter ilmoitti lopettavansa lyhyisiin videoihin keskittyvän Vine-palvelunsa.

”Tärkeää tietoa Vinestä” -otsikolla kirjoitetussa blogikirjoituksessa ilmoitettiin, että Vinen mobiilisovellus lakkautetaan lähikuukausina. Toistaiseksi sovellus, nettisivut ja Vinet toimivat normaalisti. Yritys ilmoittaa erikseen, kun muutoksia tehdään. Tällä hetkellä tarkkaa aikataulua palvelun alasajamisesta ei ole tiedossa.

Twitter osti Vinen 30 miljoonalla dollarilla vuonna 2012, jonka jälkeen Vine-mobiilisovellus nousi Applen App Storen ladatuimmaksi kuudessa kuukaudessa. Yhdessä vaiheessa Vinellä oli yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää, mutta lisääntynyt kilpailu Instagramin, Snapchatin ja Youtuben kanssa on pudottanut Vinen tällä hetkellä 284. suosituimmaksi ilmaiseksi iOS-sovellukseksi.

Kaikki kolme Vinen perustajaa jätti yrityksen 2014-2015, ja yksi perustajista Rus Yusupov twiittasi: ”Älä myy yritystäsi!”