Uusimmat

Twitter jäädytti Venäjän sotilaallista toimintaa seuraavia tilejä – korjasivat mokansa pikaisesti

26.02.2022 09:18 Muropaketin toimitus

Venäjä hyökkäsi 24. helmikuuta 2022 Ukrainaan, ja se tuomittiin ympäri maailmaa ja tietysti myös sosiaalisessa mediassa. Twitterissä munattiin ikävällä tavalla juuri kriisin hetkellä.

Twitterissä jaetaan niin sanottua avoimien lähteiden tiedustelutietoa (OSINT, open source intelligence). Tällaista tietoa jakavia tilejä päätyi suljetuksi juuri Venäjän hyökätessä Ukrainaan. Seassa oli muun muassa tilejä, jotka todistavat vääräksi valeuutisia ja valheellisia väitteitä.

Aluksi käyttäjät arvelivat joukkoraportointia tilien poistamisen syyksi. Twitterin Yoel Roth sanoi, että se ei kuitenkaan ollut tekijä, sillä poistot johtuivat ihmismoderaattorien tekemistä virheistä. Twitter aikoi tarkistaa mekanismejaan moderoinnin suhteen.

Twitter on viime aikoina antanut ukrainaksi ohjeita, miten tilejä voi suojata vahvoilla salasanoilla ja kaksivaiheisella todennuksella. He ovat neuvoneet myös, miten sijaintitiedot voi laittaa pois päältä, ja miten ne poistetaan aiemmista twiiteistä. He ovat myös neuvoneet, miten tilin voi poistaa käytöstä, jos turvallisuus niin vaatii.

Muropaketin uusimmat