Twitter perustaa Twitter Crypto -tiimin pelkästään kryptomaailmaa varten – hanke osa pyrkimystä hajautettuun sosiaaliseen mediaan

13.11.2021 20:10 | Muropaketin toimitus

Sosiaalisen median jätti Twitter uskoo lohkoketjujen ja kryptojen tuomiin mahdollisuuksiin. Tästä kertoo sen tulevat ja nykyisetkin panostukset.

Twitter rakentaa uutta osastoa, joka vastaa kaikesta lohkoketjuihin liittyvästä. Uusi ryhmä on nimeltään Twitter Crypto, ja sen tehtävänä on hakea suunta Twitterin tulevaisuuden strategialle kryptomaailman suhteen.

– Ensinnäkin tutkimme, kuinka voimme tukea sisällöntuottajien kasvavaa kiinnostusta käyttää hajautettuja sovelluksia virtuaalisten tuotteiden ja valuuttojen hyödyntämisessä. Lisäksi tutkimme, miten voimme tukea heidän työtään ja yhteisöjään, tiimin suunnittelupäällikkö Tess Rinearson sanoi Twitterissä.

– Katsomme pidemmälle eteenpäin, tutkimme, kuinka kryptoyhteisöjen ideat voivat auttaa meitä ylittämään identiteetin, yhteisön, omistajuuden rajoja ja niin edelleen, Rinearson jatkoi.

Rinearson lisäsi vielä, että hänen tiiminsä tulee tekemään tiivistä yhteistyötä Blueskyn kanssa. Se on Twitterin rahoittama riippumaton yritys, jonka tavoitteena on luoda luoda hajautetun sosiaalisen verkoston standardi. Twitter kertoi heidän pyrkimyksenään olevan viedä palvelu kohti sosiaalisen median hajauttamista.

Twitter tiedotti niin ikään, että sisällöntuottajien keskuudessa on ”massiivinen ja kasvava kiinnostus käyttää hajautettuja sovelluksia virtuaalisten tuotteiden ja valuuttojen hallintaan”. Pitkän aikavälin tavoitteena Twitterillä onkin tutkia, miten kryptomaailman ideoita voitaisiin valjastaa sosiaalisen median käyttöön.

Twitter on tehnyt jo konkreettisiakin toimia kryptoihin liittyen, sillä seuraajien on nykyään mahdollista lahjoittaa sisällöntuottajille halutessaan bitcoineja. Twitter tutkii myös mahdollisuuksia maksaa palvelussaan kryptovaluutoilla.

Muropaketin uusimmat