Uusimmat

Ultimate Robots loi futuristisen robottikäden – ensiaskel Pacific Rim -roboteille?

Kuvituskuva

28.05.2023 20:45 Muropaketin toimitus

Arduino-pohjainen robottikäsi on aika vaikuttava, kuten myös sen uMyo-anturi. Väkisinkin tulee mieleen elokuva Pacific Rim ja ihmisten ohjaamat jättirobotit.

Ultimate Robots on kehittänyt robottikäden, jota voi ohjata lihasten liikkeillä. Liikkeet havaitsee Electromyografia (EMG) -signaaleja seuraava anturi nimeltään uMyo.

Projekti suunniteltiinkin uMyon esitteleminen mielessä. Kehittäjät halusivat näyttää, mihin kaikkeen uMyo pystyy.

UMyo-sensoreita robottikädessä on kaikkiaan kolme. Robottikäden sormissa puolestaan on servot, jotka liikuttavat sormia.

UMyo-anturi lähettää dataa langattomasti, joten käyttäjän ei tarvitse sotkea itseään kaapeleihin. Anturi osaa tunnistaa signaaleja useista eri lihasryhmistä kuten käsistä, jaloista, kasvoista ja rintakehästä.

Robottikäden tapauksessa kaksi sensoria on sijoitettu kyynärpäähän, jonka kautta ohjataan sormien liikkeitä. Kolmas anturi on ranteessa, ja sillä ohjataan peukalon liikettä.

Signaalit lähetetään Arduino-alustalle, joka käyttää nRF24-moduulia langattoman signaalin vastaanottamiseen. Arduino käsittelee sitten syötteen lähettääkseen komentoja servoille PCA9685-ohjainkortin kautta, mikä saa robottikäden liikkumaan. Alla video.

LUE MYÖS: Venäläiset esittelivät tappajarobotin – aggressiivisen näköinen viritelmä suututti kiinalaiset