Uudet ASRockin, Asuksen, Gigabyten ja MSI:n Kaby Lake -emolevyt julkistettiin

04.01.2017 15:35 | Muropaketin toimitus | 72

Neljän seuratuimman emolevyvalmistajan eli ASRockin, Asuksen, Gigabyten ja MSI:n ensimmäinen kattaus Kaby Lake -emolevyjä on nyt julkistettu virallisesti. Intelin uusia Z270-, H270- ja B250-piirisarjoja tukevia emolevyjä on tulossa markkinoille roppakaupalla. Tosin Asus on toistaiseksi julkistanut vasta Z270-piirisarjan emolevyjä.

ASRock keskittyy Z270-piirisarjaan, sillä yhtiöltä on tulossa muille piirisarjoille kullekin vain yksi emolevy. ASRock on tuonut osaan uusia emolevyjään viiden gigabitin verkkoliitännät Aquantian kytkimien avulla. Enimmillään ASRockin emolevyissä on tarjolla kolme M.2-liitäntää.

Asuksen Z270 -valikoiman kulmakivenä toimii ROG-sarjan uusi Maximus IX Apex, joka on suunnattu erityisesti ylikellottajille. Myös Prime- ja TUF-sarjat tulevat saamaan uusia Z270-emolevyjä. Asuksen painottamat uudistukset keskittyvät DDR4-muistin ylikellotukseen, emolevyn mukana tulevien ohjelmiston parannuksiin ja parempiin hallintamahdollisuuksiin LED-valaistuille kokoonpanoille. Muisteja saa yhtiön mukaan ylikellotettua parhaimmillaan 4133 megahertsiin tai jopa ylöspäin, mikäli olosuhteet sallivat.

Gigabyte julkaisee Kaby Lake -emolevyjä sekä omalla tuotenimellään että Aorus-nimellä. Aoruksen emolevyistä osa on valmiiksi varusteltu Bitspowerin tai EK:n vesiblokeilla.

MSI:ltä ilmestyy uuteen sukupolveen kokonaiset 24 uutta emolevyä. Merkittävimpiin uudistuksiiin MSI:llä kuuluu M.2-liitännän jäähdytysripa, josta kerroimme aiemmin.

Muropaketin ensimmäinen Kaby Lake -emolevyjen testi ilmestyi tiistaina 3.1.2017. Z270-piirisarjalla varustettujen Gaming-emolevyjen testi on tulossa vielä tämän viikon aikana.