Uusin ilmiö Clubhouse saattaa päätyä Twitterin haaviin

10.04.2021 09:39 | Muropaketin toimitus

Clubhouse on herättänyt viime aikoina huomiota ja saanut suosiota sosiaalisen median palveluna. Sen erityispiirteenä on äänen käyttö pelkän näppäimistönaputtelun sijaan.

Sovelluksesta ovat kiinnostuneet käyttäjät, jotka ovat halunneet vaihtoehdon someviestien kirjoittamiselle. Clubhouse tarjoaakin eri aihepiireihin liittyviä huoneita, joissa voi keskustella puhumalla ihmisten kanssa. Clubhousen käyttäjinä on asiantuntijoita, yrittäjiä, julkkiksia, journalisteja sekä ihan tavallisia nettikansalaisia. Palvelua voisi verrata podcastin ja neuvottelusovellusten sekoitukseksi.

Palvelu on nostanut nopeasti suosiotaan, sillä vielä toukokuussa 2020 sillä oli vain 1500 käyttäjää, mutta joulukuussa 2020 heitä oli jo puoli miljoonaa. Suosio on kasvanut etenkin sen jälkeen, kun Elon Muskia haastateltiin Good Time -nimisessä klubissa. Musk myös mainitsi Clubhousen parissa twiitissä. Nykyisin viikoittaisia käyttäjiä on jo kymmenen miljoonaa.

Palvelun nouseva kiinnostus on herättänyt Twitterinkin mielenkiinnon, vaikka heillä on omakin vastaava palvelu Spaces testissä – sen pitäisi olla saatavilla kaikille käyttäjille tässä kuussa. Bloombergin mukaan Twitter on mahdollisesti ostamassa Clubhouse-palvelua. Kauppahinnaksi on arveltu neljää miljardia dollaria.