Uusimmat

Uutisia DFI:n Intel-emolevyistä

07.09.2006 17:23 Sampsa Kurri

Intel on painostanut emolevyvalmistajia siinä määrin, että huhujen mukaan DFI tulisi olemaan ainoa valmistaja, joka tuo markkinoille ATI:n RD600-piirisarjaan perustuvan Intel-emolevyn. Pitkään työn alla ollut RD600-piirisarja kykenee toimimaan noin 480 MHz:n väylätaajuudella, joten kyseessä on erinomainen alusta varsinkin edullisemmille Core 2 Duo -prosessoreille. RD600:n ylikellotusominaisuuksiin kuuluu kattavat jännitesäädöt ja väylätaajuuden korottaminen siten, että muistiväylä pysyy muuttumattomana.

Toinen uutinen DFI:n suunnalta on NVIDIAn nForce 590 SLI Intel Edition -piirisarjaan perustuvan LANParty UT nF590SLI-T2R/G -emolevyn peruuttaminen. DFI ei ollut tyytyväinen C19-piirisarjan ylikellotuspotentiaaliin, sillä väylätaajuutta pystyi korottamaan maksimissaan vain noin 350 MHz:n tienoille. NVIDIA on ilmeisesti kuitenkin työstämässä uutta versiota nForce 590 SLI Intel Edition -piirisarjasta (C55), joka toivottavasti ylikellottuu paremmin kuin edeltäjänsä. DFI on ilmoittanut valmistavansa piirisarjan uudempaan versioon perustuvan emolevyn, mutta markkinoille sitä voi odotella vasta muutaman kuukauden kuluttua.

DailyTech, What’s Up with Future ”Conroe” Chipsets?

PC Modding Malaysia, DFI Cancels LANParty UT nF590 SLI Intel Edition

VR-Zonen Shamino ehti pikaisesti testaamaan peruutettua LANParty UT nF590SLI-T2R/G -emolevyä ja ylikellotustulokset eivät todellakaan vakuuttaneet. Emolevy ei kestänyt väylätaajuutta kuin 325 MHz, Core 2 Extreme X6800:n kerrointa ei onnistuttu korottamaan ja prosessorille oli mahdollista syöttää vain 1,6 voltin käyttöjännite.

VR-Zone, DFI LAN Party NF590 SLI Intel Early Sample Test