UUSIMMAT

Välistä vetäjät iskivät uusiin Nvidian GeForce RTX -näytönohjaimiin – ostajilta kynitään huimia summia

21.09.2020 11:13 | Muropaketin toimitus

PC-harrastajilla on ollut viime aikoina syytä iloon, sillä Nvidian GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimet ovat hiljalleen saapumassa markkinoille. Uutuusversioista GeForce GTX 3080 on jo myynnissä, mutta kaikille niitä ei ilmeisesti ole riittänyt.

TechSpotin mukaan ensimmäisenä mallina myyntiin saapunut GeForce RTX 3080 on ollut loppu suurimmasta osasta verkkokauppoja. Tiettävästi varastot myytiin loppuun minuuteissa. Ostajina ei kuitenkaan välttämättä ole ollut ihmisiä, vaan välistä vetäjien botteja, jotka pystyvät tilaamaan hetkessä tusinoittain tuotteita. Botin avustuksella Nvidian nettisivuilta on ostettu jopa 42 näytönohjainta yhdelle henkilölle.

Haalittuja kortteja on myyty ostojen jälkeen ylihintaan kortteja hinkuville PC-harrastajille. Nvidia aikoo yrittää puuttua asiaan, mutta on epäselvää, mitä se voisi tehdä.

Verkkohuutokaupoissa tarjolla olleiden Nvidia GeForce RTX 3080 -näytönohjainten hinnat ovat liikkuneet 1700 euron tienoilla. Eräs myyjä laittoi kuitenkin EVGA GeForce RTX 3080 XC3 Ultran lähtöhinnaksi jopa noin 21 000 euroa.

Muropaketin uusimmat