UUSIMMAT

Valmistajat jatkavat tulevien X99-emolevyjen esittelyjä

14.08.2014 15:20 Petrus Laine

Useat valmistajat ovat alkaneet esittelemään tulossa olevia Intelin X99-piirisarjaan perustuvia emolevyjään. Pelin avasi MSI mustanpuhuvalla X99S SLI Plus -emolevyllään ja Gigabyte seurasi pian perässä X99 Gaming G1 WiFi -emolevyllään. Sekä MSI että Gigabyte ovat jatkaneet kiusoittelukuvien ja muiden esittelyjen kavalkaadiaan sittemmin, ja nyt mukaan hyppää myös Asrock.

Punaisin yksityiskohdin varustettu Asrock X99X Killer kuuluu yhtiön Fatal1ty-tuoteperheeseen. Se on varustettu kolmella PCI Express x16- ja kahdella PCI Express x1 -liittimellä. Emolevyn verkkoyhteyksistä ovat vastuussa Intelin gigabitin verkko-ohjain ja Qualcommin Killer E2200. Muusta emolevystä eristetty ääniratkaisu tottelee Purity Sound 2 -nimeä.

Gigabyten X99 SOC Force noudattaa yhtiön Z97X SOC Forcesta tuttua mustaoranssia väriteemaa. Emolevy on varusteltu neljällä PCI Express x16- ja kolmella PCI Express x1 -liittimellä. X99 SOC Forcen AmpUp-ääniratkaisu antaa käyttäjälle mahdollisuuden vaihtaa OPAMPin haluamaansa.

MSI:n X99S XPower AC luottaa mustaan väriteemaan keltaisin yksityiskohdin. Emolevyllä on yhteensä viisi PCI Express x16 -liitintä ja yksi PCI Express x1-liitin. Muutoin X99S XPower AC:n tiedot ovat vielä ikävästi hämärän peitossa. Emolevyn nimestä löytyvä ”AC” viittaa WiFi-tukeen.

MSI X99S Gaming 9 AC:stä ei ole juuri XPower-veljeään enempää kerrottavaa. Emolevyllä on viisi PCI Express x16 -liitintä ja mahdollisesti yksi PCI Express x1-liitin, mutta kuvasta sitä on mahdotonta varmentaa. MSI mainitsee emolevyn tuovan mukanaan täysin uuden Streaming Enigne -piirin, jonka käyttötarkoitus on vielä epäselvä. Emolevyn nimestä löytyvä ”AC” viittaa WiFi-tukeen.

TechPowerUp, ASRock Shares Pictures of Upcoming X99X Killer Motherboard

TechPowerUp, Gigabyte X99SOC Force Motherboard Detailed

Guru3D, MSI X99S XPOWER AC Motherboard Photo

Facebook, MSI Computer U.S., X99S Gaming 9 AC photo