Uusimmat

Valmistajien omat GeForce GTX 1080 -piirilevyt lähikuvissa: meneekö virransyöttö ikinä överiksi?

30.05.2016 19:20 Petrus Laine

GeForce GTX 1080 referenssipiirilevy

NVIDIAn julkistettua GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen on nettiin alkanut tippua kuvia ja arvosteluja myös valmistajien omaan suunnitteluun perustuvista malleista. Videocardz-sivusto on koonnut yhteen seitsemän eri valmistajan omaan suunnitteluun perustuvat piirilevyt.

Suosituin tapa erottua muista valmistajista on parantaa näytönohjaimen virransyöttöä. Valitettavasti toistaiseksi näytönohjainten käyttämistä virransyötön komponenteista ei ole tarjolla tarkkaa listaa, joten yhtä on paha lähteä tuomitsemaan toista paremmaksi tai huonommaksi pelkkien vaiheiden määrän perusteella. NVIDIAn referenssipiirilevyllä on käytetty  kuusivaiheista virransyöttöä, joista viisi vaihetta on omistettu grafiikkapiirille ja yksi vaihe muisteille. Referenssipiirilevy on varustettu yhdellä 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

Näytönohjainvalmistajien omaan suunnitteluun perustuvissa piirilevyissä puhutaan keskimäärin jo astetta kovemman luokan virransyötöistä. Asuksen ROG Strix:n piirilevyltä löytyy 8+2-vaiheinen virransyöttö ja 6- ja 8-pinniset PCI Express -lisävirtaliittimet. Colorfulin iGame TOP -mallissa vaiheita on yhteensä kymmenen, mutta valmistaja ei ole tarkentanut niiden jaottelua. Todennäköisesti kyse on Asuksen tapaan 8+2-vaiheisesta virransyötöstä. Colorfulin näytönohjainta ruokitaan kahdella 8-pinnisellä PCI Express-lisävirtaliittimellä.

EVGA:lta on luvassa paitsi FTW-malli 10+2-vaiheisellä virransyötöllä, myös Classified-malli peräti 14+3-vaiheisella virransyötöllä. Kumpikin EVGA:n malleista on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Galax on liikkeellä 11-vaiheisella virransyötöllä (jaottelu tuntematon), ja kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Inno3D on valmistajista vaatimattomin ainakin iChill-malliensa suhteen, sillä niissä on käytössä vain 6+1-vaiheinen virransyöttö ryyditettynä 6- ja 8-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä.

MSI:n Gaming X- ja Armor-mallit käyttävät yhteistä piirilevyä, joka on varustettu 6- ja 8-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä ja 10-vaiheisella virransyötöllä (jaottelu tuntematon). Potin övereimmästä virransyötöstä vie ehdottomasti Zotac. Zotacin GTX 1080 PGF -näytönohjaimen virransyöttö on peräti 16+3-vaiheinen, ja sitä ruokitaan kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.