Valorant saattaa saada pätevän suojauksen huijareita vastaan – hyödyntää TPM 2.0:aa ja Secure Boot -ominaisuutta?

11.09.2021 19:09 | Muropaketin toimitus

Cheattaajilla saattaa olla edessään surulliset päivät – ainakin Valorantin suhteen. Peli on ehkä saamassa uudentyyppisen suojauksen huijareiden metkuja vastaan.

On ollut jo kotvan aikaa tiedossa, että Windows 11 tulee panostamaan tietoturvaan. Tästä saattaa mahdollisesti olla hyötyä rehellisille pelaajille. Windows 11 vaatii käyttäjien kokoonpanoilta ainakin TPM 2.0 -tietoturvasirun sekä Secure Boot -ominaisuuden. Nyt näyttäisi siltä, että Valorant hyödyntää näitä vaatimuksia torjuessaan huijareita.

Anti-Cheat Police Department -Twitter-tilillä kerrottiin joidenkin käyttäjien valittaneen, ettei Valorant käynnisty heidän Windows 11 -testiversioissaan. Käynnistettäessä Valorantia, käyttäjiä on tervehtinyt VAN9001-virheilmoitus. Kyseinen ongelma on yhdistetty TPM 2.0:n puuttumiseen ja Secure Bootin disabled-tilaan BIOSissa.

Virheilmoituksesta on päätelty, että Valorant tarvitsee molemmat tuet Windows 11 -käyttöjärjestelmässä. TechSpot arvelee vaatimusten liittyvän Valorantin paranneltuun anti-cheat-suojaukseen, joka on jo aiemminkin ollut kehittynyttä sorttia.