Uusimmat

Valve aloittaa Steam Machine- ja SteamOS-beetatestit huomenna

12.12.2013 15:31 Petrus Laine

Valve on ilmoittanut aloittavansa toimittamaan odotettuja Steam Machine -beetatietokoneitaan 300:lle arvalla valitulle käyttäjälle huomenna. Samaan syssyyn myös SteamOS-käyttöjärjestelmän beetaversio tulee saataville halukkaiden testattavaksi.

Alunperin Valve aikoi valita 300 beetatestaajaa maailmanlaajuisesti, mutta lopulta päätyi valitsemaan vain yhdysvaltalaisia käyttäjiä. Valve pahoittelee päätöstä ja kertoo sen olevan myös heidän kannaltaan huonompi vaihtoehto kuin maailmanlaajuinen beetatesti. Yhtiön mukaan erilaisten säädösten kanssa taistelu maailmanlaajuisessa testissä olisi viivästyttänyt beetatestin alkua liian pitkälle, ettei siitä olisi ollut hyötyä ensi vuonna julkaistaville Steam Machine -tietokoneille.

Linuxiin perustuva SteamOS-käyttöjärjestelmän beetaversio tulee niin ikään ladattavaksi huomenna. Vaikka se tulee olemaan vapaasti kaikkien halukkaiden ladattavana, suosittelee Valve sen käyttöä vain kokeneille Linux-käyttäjille. Muiden käyttäjien yhtiö suosittelee odottamaan ensi vuonna julkaistavaa valmiimpaa versiota käyttöjärjestelmästä.

Steam Community, Steam Universe -ryhmän tiedote