Uusimmat

Valve pureutuu virtuaalitodellisuuteen Steam Dev Days -tapahtumassa

19.11.2013 17:13 Petrus Laine

Virtuaalitodellisuus on pyrkimässä hyvää vauhtia kotikäyttäjämarkkinoille Oculus Riftin johdolla. Huolimatta siitä, että Valve irtisanoi yhtiön lisätyn todellisuuden projektia vetäneet Jeri Ellisworthin ja Rick Johnsonin, ei Valve ei aio päästää tilaisuutta PC-pelien veturina pidetyn Steamin käsistä.

Valve tulee pitämään ensi vuoden tammikuussa Steam Dev Days -tapahtuman. Yhtiö on nyt lisännyt tapahtuman ohjelmaan kaksi virtuaalitodellisuuden kannalta oleellista puhetta.

Ensimmäisen puheen pitää Mika Abrash otsikolla ”What VR Could, Should, and Almost Certainly Will Be within Two Years” ja se tulee käsittelemään virtuaalitodellisuutta esimerkiksi laitteistojen kannalta. Valve on myös valmistanut paikalle prototyyppilaitteen käyttäjäkokemusten demonstroimiseksi.

Joe Ludwigin puhe, ”Virtual Reality and Steam”, keskittyy nimensä mukaisesti Steam-ohjelman ja virtuaalitodellisuuden suhteeseen. Valve aikoo demonstroida muun muassa Steam Overlay -ominaisuuden -toimintaa virtuaalitodellisuudessa, Steam-kauppapaikan muutoksia virtuaalitodellisuutta varten ja Steamworksiin tehtäviä muutoksia.

Engadget, Valve’s showing its own VR prototype in January, working on a VR Steam overlay