Vanhojen YouTube-videoiden ja Drive-tiedostojen jakolinkit lopettavat pian toimintansa Googlen uudistusten vuoksi

24.06.2021 20:53 | Muropaketin toimitus

YouTubeen ennen vuonna 2017 julkaistujen unlisted-yksityisyysasetuksella merkittyjen videoiden jakolinkit lopettavat pian toimintansa ja videot muuttuvat yksityisiksi.

Siinä missä kuka tahansa linkin saanut käyttäjä on voinut katsoa listaamattomia videoita, tarvitaan yksityisten videoiden katsomiseen kirjautuminen Google-tilillä. Lisäksi videon voi jakaa korkeintaan 50 katselijalle. Mikäli vanhat videot haluaa säilyttää ennallaan, voivat kanavien omistajat ohittaa muutokset tämän lomakkeen avulla. Ilmoitus tulee tehdä 23. heinäkuuta mennessä.

Myös Google Drive -tiedostojen linkkeihin tulee muutoksia, joiden myötä vanhat jakolinkit eivät enää toimi. Myös tämän 13. päivä syyskuuta tapahtuvan päivityksen voi ohittaa, joskin Google suosittelee että se tehdään vain yksittäisille tiedostoille. Ne käyttäjät, jotka ovat jo aiemmin tarkastelleet jaettua tiedostoa oman Google-tilinsä välityksellä, saavat pitää käyttöoikeutensa ennallaan.

Linkkimuutosten yleisenä tarkoituksena on parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja tehdä tiedostojen linkkien arvaamisesta vaikeampaa.