Uusimmat

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on uhka MSI Afterburner -sovelluksen tulevaisuudelle

10.01.2023 18:13 Muropaketin toimitus

Tietotekniikkalaitteistojen reaaliaikaiseen seurantaan kehitetty MSI Afterburner on vaikeuksissa.

Ilmainen, ja muillakin kuin MSI:n tuotteilla toimiva Afterburner on ollut monen tietokoneharrastajan suosiossa. Nyt sovelluksen tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin synkältä.

MSI Afterburner on sovelluksen kehittäjän mukaan ollut ”puolittain hylättynä” jo lähes vuoden, ja hän heitti ilmoille arvion, että sovellus on ”luultavasti kuollut”. MSI Afterburnerin kehittäjä on venäläinen Alexey ’Unwinder’ Nicolaychuk.

Venäjän käymän hyökkäyssodan vuoksi naapurivaltiollemme on asetettu pakotteita, jotka vaikuttavat muun muassa rahaliikenteeseen. Koska MSI Afterburneria ei voi rahoittaa, sovelluskehitys on vaarassa loppua. Nicolaychuk mainitsee syyksi sodan ja politiikan.

– Itse asiassa lähestymme vuotta siitä päivästä, jolloin MSI lopetti Afterburner-lisenssisopimuksen mukaisten velvoitteidensa täyttämisen ”poliittisen tilanteen” vuoksi, Nicolaychuk paljasti.

Hän on jatkanut sovelluksen kehittämistä rahahanojen sulkeutumisesta huolimatta.

– Yritin jatkaa velvollisuuksieni täyttämistä, ja olen työskennellyt projektin parissa yksin viimeisten 11 kuukauden aikana, mutta se ei tuottanut muuta kuin pettymyksen. Minulla on tunne, että teen tätä turhaan, ja tuhlaan energiaa johonkin, jota yritys (MSI) ei enää tarvitse, kehittäjä jatkoi.

– Joka tapauksessa yritän jatkaa sen tukemista itse, kun minulla on vapaa-aikaa, mutta joudun todennäköisesti luopumaan ja siirtymään johonkin muuhun, jotta voin maksaa laskuni, Nicolaychuk arveli.

MSI:n lisäksi Intelillä ja Nvidialla on ollut samantyyppisiä pulmia Venäjällä sijaitsevien kehitystiimiensä kanssa. Intelin Arc-malliston on jopa väitetty viivästyneen, koska näytönohjainten optimointitiimi oli sijoitettuna Venäjälle.

MSI selvittää parhaillaan, miten he voisivat maksaa Nicolaychukille. He eivät vaikuta ainakaan vielä luovuttaneen Afterburnerin suhteen.

Varoituksen sanana kerrottakoon, että MSI Afterburnerista on viime aikoina ollut liikkeellä väärennetty versio, joka on saastunut haittaohjelmilla. Sovellus kannattaa siis ladata vain luotettavista lähteistä.

Muropaketin uusimmat