UUSIMMAT

VESA kielsi tiedot DisplayHDR 2000 -sertifikaatista – ”otamme tavaramerkkimme ja logojemme väärinkäytön vakavasti”

20.04.2021 16:11 | Muropaketin toimitus

Yleishyödyllinen näyttöstandardeja kehittävä VESA-järjestö älähti DisplayHDR 2000 -termin viljelemisestä kahden uuden näytön yhteydessä. Sekä Samsung Odyssey G9 2021 -näytön ja Acer EL491CRG9 -näyttöjen on uutisoitu maailmalla olevan DisplayHDR 2000 -näyttöjä.

Maailmalta kantautuneet tiedot ovat perustuneet suositun kiinalaisen jälleenmyyjän Taobaon tuotelistauksiin. Niissä on ollut merkittynä DisplayHDR 2000 -logo ja näin ollen myös väite, että näytöt täyttäisivät kyseisen standardin vaatimukset. Molemmat näytöt ovat tulossa mahdollisesti kesän aikana markkinoille.

VESA tiedotti, ettei sillä ole tietoa kyseisissä tuotteissa esiintyvän DisplayHDR 2000 -logon alkuperästä. He lisäsivät myös, että he ottavat tavaramerkkiensä ja logojensa väärinkäytön vakavasti. Voisikin arvella, että logot katoavat Taobaon tuotelistauksista piakkoin.

– Ennen kuin displayhdr.org -sivusto esittelee DisplayHDR 2000:n, tällaisen logon käytön on oletettava olevan hyväksymätöntä ja petollista, VESA ärjyi.

Tom’s Hardwaren arvion mukaan DisplayHDR 2000 saattaa tehdä lopulta debyytin, mutta tällä hetkellä VESA tunnustaa virallisesti standardinsa vain DisplayHDR 1400:aan saakka. DisplayHDR 2000 ei välttämättä ole tulossa vielä hetkeen, jos VESA:n voimakkaasta reaktiosta voi jotain päätellä.