Uusimmat

Virallinen CPU-Z-kuvankaappaus AMD:n 8-ytimisestä Zambezi-prosessorista

14.05.2011 15:07 Sampsa Kurri

Ranskalainen Hardware.fr-sivusto on julkaissut artikkelin AMD:n uudesta kesällä julkaistavasta Bulldozer-arkkitehtuurista. Artikkelissa käsitellään ensisijaisesti arkkitehtuurin ominaisuuksia ja toiminnallisuutta, mutta erityisen mielenkiintoisen siitä tekee kirjoittaja, joka on tunnetun CPU-Z-ohjelman kehittäjä Franck Delattre.

Artikkelin viimeisellä sivulla spekuloidaan työpöydälle suunnattujen AM3+-kantaisten Zambezi-koodinimellisten ja FX-mallinimellä lanseerattavien prosessoreiden ominaisuuksia. Lopusta löytyy myös virallinen CPU-Z-kuvankaappaus ohjelman 1.56.4-versiolla, joka tunnistaa 8-ytimisen Engineerin Sample -testikappaleen tiedot oikein. Kuvankaappaus on ilmeisesti otettu lepotilassa, sillä 32 nanometrin SOI-tekniikalla valmistetun prosessorin kellotaajuus on 1,4 GHz ja käyttöjännite 0,95 volttia. Jokaisella Bulldozer-moduulilla (neljä kappaletta) on käytössä kaksi megatavua L2-välimuistia ja kaikkien moduulien kesken on jaettu kahdeksan megatavun suuruinen L3-välimuisti. Prosessorin kokonaiskellotaajuus on muodostettu kertoimen ja 200 MHz:n referenssitaajuuden avulla, kuten nykyisissä Phenom II -prosessoreissa.

Emme ole toistaiseksi kuulleet AMD:lta mitään virallista tietoa tulevista Zambezi-prosessoreista ja kuten olemme Muropaketissa jo aiemmin uutisoineet, myös Delattre toteaa artikkelin lopussa ettei AMD:n uusia FX-prosessoreita julkaista markkinoille ennen heinäkuuta. Tutustuimme Muropaketissa erillisen artikkelin merkeissä Bulldozer-arkkitehtuuriin jo viime vuoden syyskuussa.

Hardware.fr, The first models of Dozers at a glance (Google Translate)

Muropaketin uusimmat