Volvo tuo autojensa tietoviihdejärjestelmiin Google Homen ja YouTuben

07.01.2022 18:10 | Muropaketin toimitus

Volvo tiedotti olevansa ensimmäinen autonvalmistaja, joka sisällyttää Google Home -alustan autoihinsa. Ominaisuus antaa mahdollisuuden ohjata Google Assistantin avulla auton toimintoja etänä.

Käyttäjä voi esimerkiksi muun muassa pyytää lukitsemaan auton ovet tai kytkeä kiesin lämmityksen päälle samalla, kun on itse valmistautumassa sisällä lähtöön. Käyttäjä voi myös tarkistaa autoon liittyviä tietoja Google Assistantin kautta.

Järjestelmä vaatii kaksivaiheisen todennuksen joillekin toiminnoille, kuten ovien lukituksen avaamiseen.  Ominaisuuksia tulee myöhemmin vielä lisää, ja yksi sellainen on sähköauton latauksen ajastaminen.

Volvo ottaa Google Home -alustan käyttöön lähikuukausina. Sen käyttämiseen tarvitsee Android-pohjaisen tietoviihdejärjestelmän, joka on yhdistetty Volvo Cars -sovellukseen. Lisäksi tarvitaan vielä Google Assistantia tukeva älylaite.

Volvojen tietoviihdejärjestelmiin on tulossa myös YouTube, joka on ensimmäinen suoratoistopalvelu, jonka Volvo tarjoaa autoissaan. Turvallisuussyistä YouTube-videoita voi kuitenkin katsoa näytöltä vain auton seistessä. Tesla joutui äskettäin kohun keskelle, koska heidän autoissaan voi pelata pelejä auton liikkuessa, joten Volvo halunnee välttää vastaavanlaiset kiistat. Tesla sanoi poistavansa ajonaikaisen peliominaisuuden käytöstä.

Volvon omistajat voivat pian ladata tietoviihdejärjestelmäänsä myös navigointisovellukset Sygicin ja Flitsmeisterin, lataussovellukset ChargePointin ja Plugsharen sekä pysäköintipalvelut SpotHeron ja ParkWhizin.

Aiemmin tällä viikolla Volvo ilmoitti käyttävänsä Qualcommin piirisarjoja Polestar 3:n ja sen tulevan sähköauton tietoviihdejärjestelmissä. Volvon mukaan Snapdragon Cockpit Platforms tekee järjestelmistä yli kaksi kertaa nopeampia.