VR-käyttöön ajateltu VR-Link -liitäntä on kuopattu

14.09.2020 12:45 | Muropaketin toimitus

VR-Link -liitäntä kärsi vakausongelmista, joten sen kehittäminen on nyt lopetettu.

VR-lasien käyttöä helpottamaan suunniteltu VR-Link -liitäntä on käytännössä koullut ja kuopattu. Yhteen USB-C -liitäntään sisällytetty video, USB-syöte ja VR-lasien virta oli Nvdian, AMD:n ja VR-lasien valmistajien yhteinen ponnistus. Siitä huolimatta liitäntä nähtiin varsinaisesti näytönohjaimissa ainoastaan joissakin Nvidian RTX 2000 -sarjan malleissa.

Liitäntä vaati näytönohjaimelta paljon, sillä sen piti kyetä syöttämään 27 wattia virtaa VR-laseille. Tämä ja muutoinkin kovat vaatimukset liitännälle esimerkiksi kuvan korkean resoluution ja päivitystaajuuden myötä tekivät liitännästä epävakaan. AMD ei ehtinyt julkaista lainkaan liitäntää sisältäneitä näytönohjaimia.

Liitännän tulevaisuus näytti jo kyseenalaiselta siinä vaiheessa, kun sopimusvalmistajien näytönohjaimiin ei sisällytetty liitäntää sen vähäisen käytön takia. Lisäksi Valve Index -lasien valmistaja Valve perui liitännän hyödyntämiseen tarkoitetut adapterin, vaikka oli ehtinyt ottaa siitä vastaan ennakkotilauksia.

Nyt liitännän valmistamiseen liittyvän yhteistyökuvion verkkosivusto on suljettu ja liitännän kuoppaamisesta kertoo esimerkiksi RoadToVR.com.