Vulkan-grafiikkarajapintaan lisättiin tuki säteenseurannalle

18.03.2020 20:34 | Muropaketin toimitus

Avoimen lähdekoodin Vulkan-grafiikkarajapintaa kehittävä Khronos Group on lisännyt rajapintaan tuen säteenseurannalle. Aiemmin reaaliaikaisen säteenseurannan toteuttaminen on vaatinut DirectX-rajapinnan käyttöä.

Vulkan-rajapinnan toteutus säteenseurannasta on vielä arviointivaiheessa, jonka jälkeen lopullista toteutusta voidaan muuttaa. Kehittäjien mukaan tavoitteena on toteuttaa säteenseuranta samalla tavoin kuin muissakin vaihtoehdoissa, jotta sen käyttöönotto olisi peli- ja sovelluskehittäjille helppoa.

Vulkanin säteenseuranta tulee toimimaan niin tavallisten grafiikkaytimien kuin myös erillisen säteenseurannan laitteistokiihdytyksen kanssa. Kuten jo nyt nähdyissä toteutuksissa, on myös Vulkanilla toteutettu säteenseuranta mahdollista suorittaa eritasoisena, esimerkiksi vain varjoissa, heijastuksina tai koko piirtoalueen säteenseurantana. Vulkan lupaa myös uusia ominaisuuksia DirectX:ään verrattuna. Lopullinen säteenseuranta Vulkanilla nähdään aikanaan, kun palautteenantovaihe on päättynyt.