Vuoropohjainen roolipeli Excelillä

18.04.2013 01:05 | Ville Suvanto | 23

Cary Walkin on työnsä parissa oppinut käyttämään Microsoftin Excel-taulukkolaskentaohjelmaa vähintään kiitettävästi ja päätynyt hyödyntämään taitojaan poikkeuksellisella tavalla. Hän on puurtanut useamman kuukauden ajan Arena.Xlsm-nimisen vuoropohjaisen roolipelin parissa, joka on tehty kokonaan Excelillä.

Pelin tekninen toteutus on tehty pääosin Excelin mahdollistamilla makroilla ja tarjolla on lukuisia kenttiä. Pelissä voi kerätä esineitä ja taistella vihollisia vastaan erilaisilla aseilla sekä loitsuilla. Hyökkäyksissä on huomioitu etäisyys ja paranemisloitsut sekä veren käyttö, joka regeneroituu jokaisessa vuorossa. Helpoimmat viholliset ovat jäniksiä ja ampiaisia, mutta ne vaikeutuvat pelin edetessä vampyyreihin, haamuihin sekä muun muassa lohikäärmeisiin.

Cary Walkin, Arena.Xlsm Released!

Keskustelu

lvl 25 ja kuolin Alecin toiseen reinkarnaatioon. Vaikka kuinka yritin sillä hahmolla niin ei. Kertokaa jos joku pääsee tosta ja millaisella hahmolla/itemeillä.

^Maurilandilla itsellään ei taida olla aivoja ja keskittymiskykyä tehdä mitään helloworldia kummempaa.

On hienoa kun joku pystyy vielä työnsä lisäksi omistautumaan jollekkin asialle. Ilman näitä "nolifejä" yleisesti meiltä laiskoilta tallaajilta puuttuis aika monia asioita mihin ollaan totuttu :)

Terzzi1990

@3

Eli koskeeko tämä myös muita pelinkehittäjiä?

Ei, mutta tämän Excel tyypin olisi pitänyt ehkä keskittyä työhönsä pelintekemisen sijaan?

Mr. Crow

Ei, mutta tämän Excel tyypin olisi pitänyt ehkä keskittyä työhönsä pelintekemisen sijaan?

Entäs jos tää jannu on tehnyt koko jutun vapaa-ajallaan?

@7 Jos sattui olemaan vapaa-aikaa töissä, koska hommia oli jo painettu riittävästi. Kuka hullu nyt enempää tekee kuin on pakko?

@4 Lahjoita omasi.
Ei sinua kuitenkaan kukaan jää kaipaamaan.

@7
Onko sinulla näyttöä ettei henkilö olisi tehnyt työtään myös hyvin?
@11
Aika ilkeää. Taidat olla melkoinen pahaperse kun tollaisia huutelet. Henkilö on kuitenkin keksinyt jotain. Voitko sanoa itsestäsi samaa?

Hienosti jotkut saavat tämänkin käännettyä negatiiviseksi. Mikä teitä vaivaa?

@16: Kateellisten panettelua kun itse eivät koskaan ole saanut mitään aikaan.

Excel ei taida olla kovin hyvä alusta tuollaiseen. Suuri yleisö kiinnostuu siitä enemmän, koska mielikuvat hyötyohjelmista ovat usein vääristyneitä (ei voi pelata mitään tällaista). Joku päätti sitten rikkoa noita mielikuvia, jolloin kiinnostus asiaa kohtaan syntyy hämmästyksen kautta.

On kuitenkin ihmisiä, joilla ei ole niin vääristyneitä mielikuvia tällaisista asioista, joten kiinnostus ei ole yhtä suurta. Hauskuus motivoi, mutta voisi olla hyödyllisempääkin hauskuutta. Suuttumusta tällainen kanta voi herättää ja varmasti silloinkin, jos menisi arvostelemaan hauskuutta henkilölle, joka tunkee kondomin sieraimeen ja kiskoo sen suusta ulos. Hauskaa saattaa olla (voiko näinkin tehdä?), mutta mutta… :think:

Pöböbö;1710821757

@14
2-3 tuntia päivässä. Edit-nappul, please.

Viestejä voi editoida MuroBBS:n puolelta.

Ei harmillisesti lähtenyt openofficella käyntiin, vaikka salli makrojen toimia vapaasti.

Näytä kaikki kommentit
Azu-nyan

Excel ei taida olla kovin hyvä alusta tuollaiseen. Suuri yleisö kiinnostuu siitä enemmän, koska mielikuvat hyötyohjelmista ovat usein vääristyneitä (ei voi pelata mitään tällaista). Joku päätti sitten rikkoa noita mielikuvia, jolloin kiinnostus asiaa kohtaan syntyy hämmästyksen kautta.

Hän teki sen Excelillä koska hänellä ei ollut mitään aiempaa kokemusta pelintekemisestä, mikä pitäisi mielestäni mainita uutisessa.

Aivan upea :D
Oli pakko pelata jonku 4 kertaa..
Nyt tekee mieli ladata A.D.O.M. :D

En ole koskaan ymmärtänyt näitä väittelyitä siitä että mikä on "se oikea" pehinkehitysalusta. Mitä väliä millä tekee kunhan tekee? :comp:

Muropaketin uusimmat