UUSIMMAT

Western Digital ja SanDisk yhteistyöhön hybridiasemien pariin

09.05.2013 13:42 | Ville Suvanto | 7

Western Digital on markkinoiden suurin kiintolevyvalmistaja, mutta sen SSD-tuotanto on kovasta buumista huolimatta edelleen lapsenkengissä. Puolestaan SanDiskin tuotantolinjoilta lähtee markkinoiden eniten NAND-flash-muistipiirejä ja kaksi markkinajohtajaa ovat ilmoittaneet yhteistyösopimuksesta. Sopimus koskee hybridiasemia, joissa Western Digitalin kiintolevyissä yhdistyvät SanDiskin NAND-flash-muistipiirit.

Western Digital esitteli SSHD-teknologiaa tammikuussa CES-tapahtumassa ja kertoi siihen perustuvien Black-tuoteperheen tuotteiden saapuvan markkinoille tämän vuoden aikana. SSHD käyttää flash-pohjaista muistia lukuoperaatioiden välimuistina ja se on toteutettu firmwaren ja isäntäkoneen ohjelmiston yhteistoiminnalla.

Western Digitalin Black-tuoteperheen viiden millimetrin paksuinen SSHD tarjoaa 500 gigatavua tallennustilaa ja mukana on SanDiskin 19 nanometrin prosessilla valmistettava NAND-flash-muistipiiri. Viiden millimetrin paksuisten mallien ohella tarjolla on paksumpia, 7,0 ja 9,5 millimetrin paksuisia malleja.

Western Digital, Lehdistötiedote

Keskustelu

Luultavasti sellaista 4Gigan – 8 gigan luokkaa nuo ssd välimuistit ovat olleet…

Tippuri

"SSHD käyttää flash-pohjaista muistia lukuoperaatioiden välimuistina ja se on toteutettu firmwaren ja isäntäkoneen ohjelmiston yhteistoiminnalla."

Tuntuu hieman hassulta, jos tuo asema tarvitsee toimiakseen firmwaren lisäksi muutakin kuin jotkin geneeriset laiteajurit?

Juu ei kuulosta kovin järkevältä. Mahtaisiko toteutus kuitenkin loppujen lopuksi olla samantapainen kuin Seagatella, eli asema näkyy käyttöjärjestelmälle ihan normaalina kiintolevynä ja SSD-osuuden käyttö ja optimointi on puhtaasti levyn omien piirien varassa.

Hannibal_pjv

Luultavasti sellaista 4Gigan – 8 gigan luokkaa nuo ssd välimuistit ovat olleet…

Tuota minäkin muistelin.
Eli eivät siis tosiaankaan nykyisin riittävän kokoisia puskuroimaan esim. jotain pelejä.
Jos tuosta olemattoman pienestä puskurista vielä nostavat hintaa enemmän niin esim. Intelin piirisarjojen SRT jonkin pienen SSD-levyn kanssa olisi paljon järkevämpi.

Kristianilla oli oikea tieto, eli näissä on mallista riippuen 8GB-32GB NANDia… Eli kalleimmissa malleissa jo melkein sen verta että koko käyttiksen saa SSD:lle. Mitähän vai tuo isoimmalla muistilla varustettu malli sitten maksaa. Eli suurin osa myydyistä on tuolla pienimmällä 8 Gigan nandilla varustettuja.

Muropaketin uusimmat