UUSIMMAT

Western Digitalin SSD-asema on jopa melkein puolet hitaampi AMD:n piirisarjalla

18.06.2021 10:19 | Muropaketin toimitus

WD Black SN850 on tehokas Western Digitalin SSD-asema. Siinä on kuitenkin yllättäen ilmennyt suorituskykyongelmia AMD:n järjestelmissä.

Useat ihmiset ovat valittaneet tekniikkafoorumeilla oudoista testituloksista, ja yhdistävänä tekijänä on ollut X570-piirisarja. WD Black SN850 on yksi markkinoiden nopeimpana pidettyjä SSD-asemia, mutta AMD:n X570-piirisarja ei kuitenkaan ole pystynyt ottamaan siitä välttämättä kaikkia tehoja irti.

Emolevystä riippuen SSD-aseman liitäntä keskustelee emolevyillä enimmäkseen joko piirisarjan tai suorittimen kautta. Normaalisti suorituskykyero on ollut suoritinpohjaisen M.2-liitännän eduksi alle kymmenen prosenttia. WD Blackin kohdalla ero on kuitenkin ollut suurempi, jos M.2 on nojannut X570-piirisarjaan.

Jostain tuntemattomasta syystä ongelma koskee vain WD Blackia. Suorituskyky laskee käytettäessä tätä asemaa X570-piirisarjan välityksellä jopa puoleen. Hidastumista tapahtuu etenkin sarjoittaisissa kirjoitustapahtumissa, mutta lukemisessa ei ole ilmennyt kuitenkaan kovin suurta hidastumista.

ComputerBasen testeissä WD Black menetti enimmillään 43,4 prosenttia kirjoitusnopeudestaan. Western Digital tutkii parhaillaan asiaa.