UUSIMMAT

Western Digitalin SSHD yhdistää SSD:n ja kiintolevyn

11.01.2013 14:11 | Ville Suvanto | 7

wdSSD-asemat ovat kaapanneet muutamassa vuodessa reilusti markkinoita perinteisiltä kiintolevyiltä. Samalla markkinoilla on erilaisia hybridiratkaisuja, joissa on pyritty yhdistämään SSD:n ja kiintolevyn hyviä puolia yhteen pakettiin, mutta nämä eivät ole onnistuneet kunnolla lyömään itseään läpi. Western Digital on esitellyt SSHD-teknologiaa, joka on kyseisenlainen ratkaisu ja siihen perustuvia tuotteita on odotettavissa markkinoille tämän vuoden aikana.

SSHD-tuotteet tullaan julkaisemaan Western Digitalin Black-tuoteperheeseen ja niissä kiintolevy on varustettu flash-pohjaisella välimuistilla. Tuotetta on esitelty CES-tapahtumassa ja Western Digital vertasi sen ohjelmistojen latausnopeutta kiintolevyyn ja SSD-asemaan. Kiintolevyllä oli kulunut aikaa 81 sekuntia ja SSD-asemalla 51 sekuntia, kun taas SSHD:lla aikaa oli kulunut 55 sekuntia.

SSHD käyttää flash-pohjaista muistia lukuoperaatioiden välimuistina ja se on toteutettu firmwaren ja isäntäkoneen ohjelmiston yhteistoiminnalla. Esimerkiksi Seagaten Momentus XT -hybrideissä ratkaisu on pelkästään firmware-pohjainen ja Intelin Smart Response Technology on toteutettu puolestaan ajureiden avulla.

The Tech Report, Western Digital demos hybrid SSHD technology

Keskustelu

Mahtaako vaikuttaa limppujen elinikään? ja kun "SSD" kuolee, niin saako datan vielä limpulta ulos?

Ei tuollaisessa ole mitään järkeä koska ssd hinnat ovat tippuneet niin paljon.

Kannettavissa, joihin menee vain yksi 2,5" levy, noille on käyttöä. Terainen SSD on vielä aika ikävän hintainen.

Tulevat mukaan vähän liian myöhään mutta voi olla että on pätevä laite.
Mutta pilaavat varman sen taas ylihinnoittelulla.

Varman seuraava velociraptor on samantapainen tai täysin ssd mallinen.

Eikös tässäkin tapauksessa se data ole siellä mekaanisella levyllä ja tuo SSD on vain välimuistina?

Niin olettaisi, eli jos ja kun ssd osio joskus kuluu 10-20 vuoden käytössä toimintakyvyttömäksi, niin mekaaninen osio porskuttaa vielä, jos vain noin mekaanisesti jaksaa…

Eli ihan hyvinä näiden pitäisi oleman. Nopeutta lisää HD levyihin verrattuna ja enemmän tallennustilaa SSD asemiin verrattuna, mutta hinta ja tuo välissä olevan ssd palikan koko ratkaisee aika paljon.
Useimmille varmaan boottaava SSD ja perinteinen HD hässäkkä tallennustilana on paras ratkaisu, mutta jos ja kun SSD hinnat jatkaa pudotusta, niin kunnon SDD välimuistikaan ei voi enää ihan hirveitä maksaa! Joten nämä voivat hyvinkin olla paras härpäke sitten näkkileivän.

Muropaketin uusimmat