UUSIMMAT

Western Digitalin uusi OptiNAND-kiintolevyteknologia on nyt saatavilla

19.11.2021 12:35 | Muropaketin toimitus

Western Digital julkisti tällä viikolla uusia 20 teratavun kapasiteetin kiintolevyjä. Niiden erikoisuutena on OptiNAND-teknologia.

OptiNAND-teknologia nopeuttaa kiintolevyn suorituskykyä tallentamalla sen toiminnassa tarvittavan metadatan 3D TLC NAND -tyyppiselle flash-muistille. Lisäksi kiintolevyllä on vielä Western Digitalin kustomoitu järjestelmäpiiri hoitamassa kommunikaatiota kiintolevyn ja flash-muistin välillä.

Flash-muistin käyttäminen metadatan tallentamiseen vapauttaa tilaa kiintolevyltä. Se myös parantaa suorituskykyä ja vähentää luku- ja kirjoitusvirheitä.

Ultrastar DC HC560- ja WD Gold -kiintolevyt tarjoavat ePMR-teknologialla toimivan tallennustekniikan. EPMR-levyjen pintatiheys on 1135 gigabittiä neliötuumalla, mikä on ennätys perinteisillä magneettitallennuslevyillä.

Lisäksi kiintolevyissä on yhdeksän heliumkoteloon sinetöityä 2,2 teratavun alumiinilevyä, kolmivaiheinen aktuaattori ja kierrosnopeus 7200 rpm. Liitäntänä toimii SATA III. Asemat on suunnattu datakeskuksiin ja yritystason NAS-laitteisiin, joten ne on suojattu mahdollisimman hyvin tärinältä luotettavuuden ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Western Digital tarjoaa OptiNAND-kiintolevyjä ainakin ensi alkuun vain Ultrastar- sekä WD Gold -tuoteperheissä. WD Gold – tuoteperheen puitteissa 20 teratavun OptiNAND-asema on jo saatavilla hintaan 679,99 dollaria (noin 600 euroa).

Muokattu 4.12.2021 klo 13.00: Korjattu ingressin yritys Western Digitaliksi.