WiFi 6 -standardi sai lopullisen muotonsa

18.09.2019 10:22 Muropaketin toimitus

WiFi-standardin uusin versio on 802.11ax, joka tottelee myös helpompaa WiFi 6 -nimeä. Nyt WiFi 6 on saanut lopullisen muotonsa, ja sitä käyttäville laitteille voidaan myöntää viralliset hyväksynnät. Ensimmäiset virallisen standardin mukaiset laitteet ovat vasta julkaistut Samsung Galaxy Note 10 -älypuhelimet.

Uuden standardin kehitysaskeleet liittyvät erityisesti käyttökohteisiin ympäristöissä, joissa on runsaasti samanaikaisia yhteyksiä. Useammat laitteet voivat jakaa samoja kanavia tarvittaessa tehokkaammin, mutta toisaalta samalle laitteelle voidaan myös allokoida aiempaa enemmän yhteyskapasiteettia kerralla, mikäli tarvitaan suurempaa ja nopeampaa tiedonsiirtoa.

Yksi yhteyskanava voi olla uudessa standardissa 40, 80 tai 160 megahertsiä. Uutena ominaisuutena on myös laitteiden välistä turhaa kommunikaatiota vähentävä Target Wake Time. Verkkoon yhdistettyjen laitteiden täytyy harvemmin ylläpitää yhteyttä tarpeettomalla yhteydenpidolla. Tämä parantaa mobiililaitteiden akkukestoa silloin, kun verkoyhteyttä ei varsinaisesti käytetä mutta yhteys verkkoon halutaan säilyttää.

Enemmän WiFi 6:n ominaisuuksista on luettavissa Muropaketin Netgear Nighthawk AX8 -tukiaseman testistä.