Uusimmat

WiFi 7 on jo tulossa – luvassa pienempää latenssia ja älykästä taajuushyppelyä

Kuva: Unsplash

18.12.2022 09:45 Muropaketin toimitus

WiFi 7 on tulossa jo yllättävänkin pian, sillä tuotteita saapuu markkinoille lähitulevaisuudessa. Virallinen julkaisu tapahtuu myöhemmin.

Aiempien WiFi-sukupolvien välillä on ollut pitkiäkin taukoja.  WiFi 7 (802.11be – 46 000 Mbit/s) on kuitenkin tulossa näillä näkymin virallisesti jo vuonna 2024. Qualcommin WiFi 7 -yhteensopivat sirut ovat itse asiassa jo löytäneet tiensä muutamiin tuotteisiin. Ainakin TP-Linkiltä on tulossa WiFi 7 -reititin nimeltään Archer BE900. Muita Qualcommin WiFi 7 -asiakkaita ovat Netgear, Orbi, Nighthawk ja Google.

Qualcommin kehittämässä WiFi-alustassa on sisäänrakennettuna erilaisia optimointi- ja luomistyökaluja mesh-verkkojen varalle. Yritys tulee käyttämään sateenvarjotermiä ”Multi-Link Mesh”, jonka alta toiminnot löytyvät.

Kerrottakoon, että mesh-verkko koostuu vähintään kahdesta reitittimestä – ensisijaisesta, vastaanottimeen liitetystä reitittimestä sekä satelliittireitittimestä. Yhdessä ne luovat laajemman ja katkeamattoman verkon.

Qualcommin mukaan Multi-Link Mesh -teknologia voi vähentää yhteyden latenssia 75 prosenttia, joka olisi herkkua etenkin nettipelaamiseen. Langattomissa yhteyksissä nimenomaan latenssi on usein toiminut ikävänä pullonkaulana. WiFi 7 on myös sietokykyisempi verkon ruuhkaantumiselle ja muiden verkkojen aiheuttamille häiriöille,

WiFi 7 on yhteensopiva kolmen taajuuskaistan kanssa, aivan kuten WiFi 6E (2,4, 5 ja 6 GHz). 5 GHz on jaettu kahteen kaistaan, joten valmistajat saattavat käyttää myös ”nelitaajuinen”-termiä. WiFi 7 mahdollistaa älykkäämmän resurssien jakelun, joten hitaampiin nopeuksiin tyytyvät laitteet käyttävät automaattisesti 2,4 GHz taajuutta.

Qualcomm odottaa ensimmäisten WiFi 7 -tuotteiden julkaisua vuoden 2023 toisella puoliskolla.

Muropaketin uusimmat