UUSIMMAT

Windows 10 Anniversary -päivitys tuli myös HoloLens-laseille, mukana uusi Commercial Suite

03.08.2016 17:09 Petrus Laine

Microsoft HoloLens

Windows 10 Anniversary -päivitys on saapunut myös Windows Holographic -käyttöjärjestelmälle. Windows Holographic on Windows 10:n HoloLens-AR-laseille suunniteltu versio.

Microsoftin tuorein päivitys Windows Holographicille tuo mukanaan ison joukon uusia ominaisuuksia Commercial Suite -nimen alla. Lisätyn todellisuuden lasit voidaan nyt asettaa Kiosk-tilaan, jolloin käyttäjä voi pyörittää sillä vain ennalta määriteltyjä ohjelmia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi julkisten demojen pyörittämisen turvallisesti. Lisäksi laseille on tuotu Mobile Device Management for HoloLens, joka mahdollistaa yrityksen IT-puolelle helpon etähallinnan kaikille käytössä oleville HoloLens-laseille.

Yritykset voivat myös luoda nyt omat Windows Store -kauppapaikkansa omille laseilleen siten, että yrityksen työntekijät voivat ladata sieltä vain yrityksen omia sovelluksia. Käyttäjien näkökulmasta uutta on puolestaan esimerkiksi helppo VPN-yhteys yrityksen verkkoon ja omalle koneelle, jonka myötä kaikki data on käytettävissä myös HoloLens-lasien kautta.

Samaan syssyyn Microsoft kertoi, että se on toimittanut kaikki ensimmäisen aallon HoloLens-kehittäjäkitit. Jatkossa halukkaat yhdysvalatalais- ja kanadalaisyritykset voivat ostaa suoraan maksimissaan viidet HoloLens-lasit ilman sen kummempia hakemuksia suoraan Microsfotilta. Voit lukea asiasta lisää Microsoftin blogista.