Uusimmat

Windows 10:n Redstone -päivitys kesäkuussa, Redstone 2 lykkääntyi ensi vuoteen

04.03.2016 19:28 Petrus Laine

20160304winredstone

Microsoft kehittää paraikaa Windows 10 -käyttöjärjestelmää kahdella taholla. Käyttöjärjestelmän nykyisiin versioihin kehitetään jatkuvasti uusia päivityksiä ja korjauksia, mutta samaan aikaan taustalla valmistellaan seuraavaa merkittävämpää päivitystä, Redstonea.

Windows 10:n nykyinen versio, eli Threshold, julkaistiin kahdessa aallossa. Ensimmäinen versio oli julkaisuversio, ja toinen marraskuussa tapahtunut 1511-päivitys eli ”Threshold 2”. Myös Redstone tullaan julkaisemaan samaan tapaan kahdessa aallossa, mutta WinBetan saamien tietojen mukaan niiden väliin jäävä aika on merkittävästi Thresholdia pidempi.

Näillä näkymin kesäkuussa julkaistava Redstone 1 tulee WinBetan mukaan keskittymään ennen kaikkea Universal Windows Platformiin ja eri Windows 10 -laitteiden tuomiseen lähemmäs toisiaan. Päivityksen myötä myös Xbox One tulee saamaan muiden Windows 10 -laitteiden kanssa saman sovelluskaupan, ja Windows Storeen lupaillaan enemmän Project Centennial- ja Project Islandwood -ohjelmia. Project Centennialin tarkoitus on tuoda perinteisiä Win32-, .NET- ja COM-ohjelmia Universal Windows Platformille, ja Project Islandwood pyrkii tekemään saman iOS-ohjelmille.

Lisäksi Continuumia tullaan laajentamaan tarkoittamaan puhelimen ajamisen isolla ruudulla lisäksi yleisesti Windows 10 Mobilen ja muiden Windows 10 -versioiden yhteispeliä. Huhujen mukaan esimerkiksi työpöytä-Windows 10 osaa päivittyvän Continuumin myötä ilmoittaa saapuvista puheluista ja tekstiviesteistä, ja niihin voi myös vastata tietokoneen avulla. WinBeta kuitenkin muistuttaa mahdollisuudesta, että Microsoft tulisi brändäämään uudet ominaisuudet jollain muulla nimellä, vaikka niitä nyt kehitetäänkin Continuumin alla.

Redstone 2:n julkaisun piti alun perin tapahtua tämän vuoden loppupuolella. Julkaisua on WinBetan tietojen mukaan kuitenkin lykätty ensi vuoden kevääseen asti. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä kaikkea Redstone 2 tulee tuomaan mukanaan, mutta oletettavasti siihen otetaan mukaan ainakin ne ominaisuudet, jotka eivät syytä tai toisesta ehtineet Redstone 1:een.

WinBeta, Windows 10 Redstone: Second wave of updates coming in 2017