Windows 10:n viimeviikkoiset päivitykset sisälsivät ongelmallisen Intelin ääniajurin

15.10.2018 16:12 | Muropaketin toimitus | 1

Microsoftin käyttöjärjestelmäpäivitykset sujuvat harvoin ongelmitta, ja nyt yhtiö on vahvistanut viime viikolla julkaistujen päivitysten sisältäneen ongelmallisen Intelin ääniajurin. Ongelmat saa korjattua poistamalla ajurin itse, tai ajamalla Microsoftin julkaiseman korjaavan päivityksen.

Microsoft myöntää ääniajurien sisällyttämisen Windowsin päivityksiin olleen virhe. Päivitys poistettiin yhtiön mukaan kuitenkin pian jakelusta, kun ongelmat tulivat ilmi. Intel Smart Sound Technology ajurin versio 09.21.00.3755 saattaa aiheuttaa onglemia ainakin Windows 10:n 1803:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.

Mikäli ajuri on omaan kokoonpanoon päätynyt, sen saa poistettua bongaamalla laitehallinnasta ”Ääni-, video- ja peliohjaimet” -kohdan keltaisen varoituskolmion. Jos kyseinen huomiomerkki löytyy, tämän jälkeen valitaan ”Näytä”-valikosta ”laitteet yhteyden mukaan”. Jos tässä kohtaa äänilaitteen yläpuolella näkyy (Intel(R) SST Ääniohjain), täytyy ajuri poistaa valitsemalla hiiren oikean painikkeen valikon takaa ”ominaisuudet” ja auenneesta ikkunasta ”Ohjain”-välilehdeeltä löytyvästä vaihtoehdosta ”Poista laitteen asennus”.  Vaihtoehtoisesti voi ladata Microsoftin korjaavan päivityksen.

Keskustelu

…Ja tämänkin lisätyön Microsoft katsoi oikeudekseen pakottaa käyttäjille omalla pakotettujen päivityksien politiikallaan.

Voisivat edes palauttaa mahdollisuuden perusasetuksista poistaa kaikki pakotetut päivitykset käytöstä, vaikka niitä haluaisivat peruskäyttäjilleen tuputtaakin. Vaan miksi tehdä tuotteita jotka helpottavat käyttäjän toimia, kun voi siirtää koko päätöksenteko prosessin käyttäjältä koneelle ja sanella käyttäjille mitä nämä tarvitsevat…

Muropaketin uusimmat