Uusimmat

Windows 10X -käyttöjärjestelmä on suunniteltu erityisesti kaksinäyttöiselle Surface Neo -hybridilaitteelle

04.10.2019 18:31 Muropaketin toimitus

Windows 10X -käyttöjärjestelmäversio on suunniteltu kaksinäyttöisille hybridilaitteille, kuten ensi vuonna ilmestyvälle, Microsoft Surface Neolle.

Yksi tärkeä osa Microsoft Surface Neon käyttökokemusta on näyttöön magneeteilla tarttuva näppäimistö. Microsoft Windows 10X on optimoitu erityisesti tätä näppäimistöä varten. Jos näppäimistön asettaa toiden näytön yläosaan, muuttuu näytön alaosa tasohiireksi kannettavien tapaan.

Jos taas näppäimistön asettaa näytön alaosaan, loppuosa toisesta näytöstä sisältää uusien Apple MacBookien kosketusriviä muistuttavan muuttuvan näppäimistön, ja sitä voi käyttää myös toisena näyttönä ainakin Netflixin videoiden toistoon. Microsoftilla tätä ominaisuutta kutsutaan Wonder Bariksi. Tasohiirtä matkiva alue siirtyy myös tällöin näytön yläosaan näppäimistön päälle.

Sovelluksia on lisäksi optimoitu toimimaan ”kirjatilassa”. Tällöin esimerkiksi sähköpostisovellus avaa saapuneiden viestien listan toiselle näytölle ja viereiselle näytölle viestien sisällön. Tai jos viestistä avaa linkin, jää sähköpostisovellus yhä toiselle näytölle.

Ainakin Windows 10:n omiin sovelluksiin tulee myös painikkeet, jolla sovellus siirtyy näytöltä toiselle. Kannettavaa muistuttavassa tilassa voi luonnollisesti yhä jakaa vaakasuuntaisen näytön kahdelle sovellukselle. Isoa näyttöalaa tarvittaessa sovelluksen voi myös laajentaa molemmille näytöille.