Windows 11 -bugi muuttaa valkoisen värin keltaiseksi – koskee vain tietynlaisia näyttöjä

29.12.2021 17:19 Muropaketin toimitus

Microsoft on vahvistanut väriongelman, joka vaikuttaa kuitenkin vain tiettyihin HDR-näyttöihin, ja niihinkin käytettäessä joitakin kuvankäsittelyohjelmia Windows 11 -käyttöjärjestelmän alaisuudessa.

Ongelman yleisin oire on se, että kuvien valkoiset alueet ovatkin sävyltään kirkkaan keltaisia. Väriongelman ilmenemisolosuhteet ovat olleet aika epäselviä, joka lienee syynä siihen, ettei Microsoft ole havainnut ongelmaa aiemmin.

Microsoftin uusin Windows 11 -bugi vaikuttaa käyttöjärjestelmän versioon 21H2. Tietotekniikkajätti tiedotti, että ongelma saattaa ilmetä joissakin kuvankäsittelyohjelmissa HDR-näyttöä käytettäessä.

Ongelma tiettävästi liittyy Win32 API -rajapintaan, joka palauttaa odottamatonta dataa tai virheitä tietyissä olosuhteissa. Bugista kärsivillä käyttäjillä ei vaikuta olevan mitään ratkaisua ongelmaan ainakaan vielä.

Helpotusta on kuitenkin luvassa, sillä Microsoft on arvioinut saavansa korjauspäivityksen valmiiksi tammikuussa. Windows 11 -julkaisu ei ole mennyt aivan putkeen, sillä siinä on havaittu useampia bugeja. Lue esimerkkejä alta.

Windows 11 saattaa hidastaa merkittävästi SSD-aseman nopeutta – Muropaketti.com

Windows 11 saattaa täyttää kiintolevyn tai SSD-aseman tuhansilla kansioilla – ja entäs tulostus ja muut ongelmat? – Muropaketti.com

AMD:n prosessoreita vaivanneet suorituskykyongelmat Windows 11 -käyttöjärjestelmässä on korjattu – voit ladata päivitykset täältä – Muropaketti.com