Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki päättyi

15.01.2020 16:15 | Muropaketin toimitus

Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki päättyi 14. tammikuuta. Jatkossa kuluttajakäytössä oleviin käyttöjärjestelmiin ei ole luvassa järjestelmä- tai tietoturvapäivityksiä. 

Laajasta suosiosta nauttinut Windows 7 –käyttöjärjestelmä on tullut virallisesti tiensä päähän. Käyttöjärjestelmän viimeiseksi tuetuksi päiväksi jäi 14. tammikuuta.

Jatkossa Windows 7:lle ei ole siis luvassa järjestelmä- tai tietoturvapäivityksiä. Tietoturvapäivityksiä kuitenkin tarjotaan ESU (Extended Security Update) -ohjelman piirissä oleville koneille. ESU-ohjelma on suunnattu yrityskäyttäjille, joten kuluttajille ESU-ohjelma ei tarjoa helpotusta tilanteeseen.

Microsoft suosittelee Windows 7 -käyttöjärjestelmän käyttäjiä siirtymään Windows 10:n pariin. Luonnollisesti samassa yhteydessä suositellaan myös koneen päivitystä. Vaihtoehtoisesti katseen voi kääntää myös Linux-käyttöjärjestelmiin.

Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustetun koneen käyttöä voi jatkaa entiseen malliin, mutta mahdollisiin tietoturva-aukkoihin ei ole luvassa paikkauksia. Vastuu tietoturvasta siirtyi siis täysimääräisesti käyttäjälle itselleen 14. päivän jälkeen.