Uusimmat

Windows 7 poistui kuluttajamyynnistä

09.12.2013 21:57 Ville Suvanto

win7Microsoft pyrkii kynsin ja hampain välttämään saman ongelman, jonka se teki Windows XP:n kanssa, kun seuraavan käyttöjärjestelmän julkaisuun kului liian pitkä aika. Nyt Windows XP on edelleen yleisesti käytössä ja Microsoft pyrkii saamaan käyttäjät siirtymään uusiin käyttöjärjestelmäversioihin.

Microsoftin erittäin paljon kiitosta saaneen Windows 7:n jälkeen yritys on julkaissut Windows 8:n ja siihen ilmaiseksi saatavan Windows 8.1:n. Monet yritykset ovat vasta siirtymässä Windows 7:ään, mutta kuluttajien osalta tilanne on synkempi, sillä Microsoft on lopettanut Windows 7:n vähittäismyynnin.

Microsoft ei ole kuluttajien kannalta kuitenkaan aivan vielä lyönyt viimeistä naulaa arkkuun, sillä Windows 7:llä varustettuja tietokoneita on saatavilla ensi vuoden lokakuun loppuun asti. Lisäksi Windows 8 Pro -version omistajilla on mahdollisuus ”päivittää” käyttöjärjestelmä alaspäin Windows 7:ksi.

Microsoftin nykyisen käytännön mukaan edeltävän käyttöjärjestelmän vähittäismyynti lopetetaan vuosi uudemman käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen. OEM-valmistajille käyttöjärjestelmätoimitukset lopetetaan kaksi vuotta julkaisun jälkeen. Microsoft julkaisi Windows 8:n viime vuoden lokakuussa.

Computerworld, Microsoft ends Windows 7 retail sales

Muropaketin uusimmat