Uusimmat

Windows Vista murrettu

16.11.2006 12:57 Juha Kokkonen

Microsoft näyttäisi hävinneen jälleen ainakin yhden välierän piratismia vastaan, sillä ensi tammikuussa julkaistavan Windows Vistan kräkätty kopio on tullut saataville useille torrent-sivustoille. Esimerkkinä eräs VistaBillGates-nimeä kantava kräkätty versio toimitetaan tuoteavaimen sekä aktivointiprosessin ohittavan tiedoston kera.

Myös niinikään vielä julkaisematon Microsoft Office 2007 Enterprise Edition on päässyt piraattien avustuksella purjehtimaan torrent-sivustojen listoille. Tietojen mukaan Office 2007:aa ei tarvitse aktivoida, vaan sen saa käyttökuntoon yksinkertaisesti kräkätyn version mukana toimitettavan ohjelmistoavaimen avulla.

Microsoft ei ole vielä kommentoinut asiaa tarkemmin, mutta on varmaa, että piraatit eivät tule juhlimaan Vistan kustannuksella nykymuodossaan kovin kauaa. Luvassa on mitä ilmeisimmin Windows Updaten kautta latautuva korjaustiedosto, joka mitätöi piratoidulla ohjelmistoavaimella käyttöönotetun Vistan. Ei liene vaikea aavistella, ett piraateilta löytyy ennemmin tai myöhemmin keino Microsoftin kehittelemien uusien suojauskeinojen kiertämiseen, ja kärsivänä osapuolena ovat luonnollisesti Vistan laillisen version käyttäjät.

The Inquirer, Microsoft Vista cracked

GameSHOUT, Windows Vista Just Gold and Already Cracked

Muropaketin uusimmat