UUSIMMAT

World of Warcraft sai DirectX 12 -tuen Windows 7 -käyttöjärjestelmälle

15.03.2019 11:15 | Muropaketin toimitus

World of Warcraft toimii Windows 7 -käyttöjärjestelmässä pioneerina, sillä se on ensimmäinen peli, joka saa DirectX 12 -tuen. Päivityksen luvataan tuovan parannusta suorituskykyyn, kuten tapahtui vastaavassa päivityksessä Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

Blizzardin World of Warcraft -peli sai DirectX 12 -tuen Windows 10 -käyttöjärjestelmille viime vuonna. DirectX 12:n mukanaan tuomat parannukset suorituskyvyssä motivoi tiimin siinä määrin, että vastaavaa päivitystä alettiin työstämään myös Windows 7 -käyttöjärjestelmälle.

Yhteistyössä Microsoftin kanssa Blizzard sai jakeluun 8.1.5 päivityksen, joka lisää DirectX 12 -tuen myös Windows 7 -käyttöjärjestelmälle. DirectX-kehittäjäblogissa kerrotaan samalla, että vastaavaa yhteistyötä on meneillään muidenkin pelikehittäjien kanssa. Lähitulevaisuudessa voidaan hyvinkin nähdä lisää vastaavia päivityksiä Windows 7 -käyttöjärjestelmälle.

Blizzardin ja Microsoftin yhteistyö epäilemättä herättää kiitosta. Iloa ei kuitenkaan voi pitää kovin pitkäaikaisena, sillä tuki Windows 7 -käyttöjärjestelmälle päättyy ensi vuoden tammikuussa. Tuen päätyttyä käyttöjärjestelmä ei saa järjestelmäpäivityksiä eikä myöskään tietoturvapäivityksiä.