Uusimmat

Xbox Scorpio tukee PC:n UWP-pelejä natiivisti

09.11.2016 13:26 Muropaketin toimitus

microsoft-xbox-one-scorpio-20160614

Microsoft paljasti E3 2016 -messujen yhteydessä tuovansa ensi vuonna markkinoille uuden Scorpio-koodinimellisen Xbox-pelikonsolin. Windows Central kertoo kuulleensa nimettöminä pysyviltä lähteiltään mielenkiintoisia yksityiskohtia Scorpiosta ja sen tuesta UWP-alustalle.

Kenties merkittävin Windows Centralin paljastuksista on Xbox Scorpion kyky pyörittää Xbox One -pelien lisäksi myös PC-pelejä. Täysin rajoittamattomasta tuesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan vain tuesta natiiveille UWP-peleille. Sivusto tosin mainitsee, että joitain muutoksia koodiin pelin Window 10- ja Xbox Scorpio -versioiden välillä voitaisiin tarvita, mutta ne liittynee lähinnä käyttöliittymiin ja ohjaintukiin.

Sivuston lähteiden mukaan esimerkiksi Windows 10:n UWP-alustalle julkaistut pelit kuten Gears of War 4-, ReCore-, Rise of the Tomb Raider- ja Forza Horizon 3 sisältävät jo nyt tarvittavat koodinpätkät, jotta pelit toimivat suoraan myös Xbox Scorpiolla.

Xbox Onen tapaan myös Scorpion sisältä tulee löytymään AMD:n semi-custom APU-piiri. Microsoft on paljastanut, että raakaa laskentavoimaa konsolista löytyisi 6 TFLOPSin edestä, mutta ei määritellyt tarkoittaako se sillä vain graafista suorituskykyä vai onko myös prosessoriydinten tuomat lisät laskettu mukaan. Windows Centralin lähteet paljastivat myös, että PS4 Pron tapaan Xbox Scorpio kykenee naamioitumaan tarvittaessa perinteiseksi Xbox One -konsoliksi täydellisen taaksepäin yhteensopivuuden takaamiseksi.