Uusimmat

XFX ja Powercolor esittelivät Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimensa

09.01.2020 10:11 Muropaketin toimitus

XFX:ltä tulee tarjolle kaksi THICC Pro -näytönohjainmallia ja Powercolorin aloitusmallistosta löytyy yksi malli, joka on Red Devil Radeon RX 5600 XT.

AMD Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimien julkistusvyöryyn osallistuivat odotetusti myös XFX ja Powercolor. XFX julkisti kaksi näytönohjainta ja PowerColor yhden. Kaikki esitellyt mallit ovat tehdasylikellotettuja.

PowerColorin ensimmäinen julkistettu malli on Red Devil Radeon RX 5600 XT. Mallisarjalle ominaisesti näytönohjain on varustettu varsin tuhdilla jäähdytysratkaisulla. Tehokkaan jäähdytyksen turvin kellotaajuudet ovat hilattu referenssiä selvästi korkeammaksi. Grafiikkapiirin game-kellotaajuuden kerrotaan olevan 1560 megahertsiä ja boost-kellotaajuuden 1620 megahertsiä. Peruskellotaajuudesta ei ole mainintaa. Referenssissä vastaavat kellotaajuudet ovat 1375 ja 1560 megahertsiä.

XFX:n näytönohjaimet ovat Radeon RX 5600 XT THICC II Pro ja Radeon RX 5600 XT THICC III Pro. THICC II Pro -mallissa jäähdytyksestä huolehtii kaksi tuuletinta, kun THICC III Pro -mallissa tuulettimia on peräti kolme. Luonnolliesti suurempi tuulettimien määrä tarkoittaa suurempaa näytönohjaimen kokonaispituutta, jota tuotetiedoissa ei kuitenkaan paljasteta.

Kookkaamman mallin jäähdytystehoon ei ilmeisesti luoteta erityisen paljoa, sillä siinä tehdaskellotaajuudet ovat vaatimattomammat kuin pienemmässä sisarmallissa. THICC II Pro -mallin grafiikkapiirin game-kellotaajuus on 1420 megahertsiä ja boost-kellotaajuus 1600 megahertsiä. Pienemmässä THICC II Pro -mallissa kellotaajuudet ovat 1460 ja 1620 megahertsiä.

Näytönohjainten toimitukset alkavat 21. tammikuuta. Hinnoittelusta ei ole tässä vaiheessa vielä tietoa.

Muropaketin uusimmat