UUSIMMAT

Xigmatek esitteli Apache Plus -prosessoricoolerin

03.09.2018 20:15 Muropaketin toimitus

Apache-sarjan uusin tulokas on tarkoitettu kilpailemaan Intelin ja AMD:n boxed-prosessicoolereiden kanssa. Valmistaja lupailee coolerilleen hyvää hinta-suorituskyky -suhdetta.

Xigmatekin tuore vahvistus ilmajäähdytteisten prosessoricoolereiden mallistoon on Apache Plus. Uusi malli ottaa kohteekseen Intelin ja AMD:n boxed-prosessoricoolerit. TDP-arvoksi ilmoitetaan 95 wattia.

Prosessoricoolerin muotoilu on linjassa Apache-sarjan muiden mallien kanssa. Alumiinirivat lähtevät suoraan pohjalevystä ja tuuletin on asetettuna niiden päälle. Jotkut voivat nähdä uudessa sukulaisuutta Zalmanin vanhoihin prosessoricoolereihin. Ulkomitoiksi ilmoitetaan 123 x 123 x 125 millimetriä, mittojen käsittäessä rivaston päältä löytyvän tuulettimen.

Vaikka rivasto näyttää päälle päin kupariselta, muta todellisuudessa se on alumiinia. Paino on varsin maltillinen 275 grammaa. Rivaston päältä löytyvän 120 millimetrin tuulettimen kierrosnopeus on noin 1600 RPM. Tuulettimeen on ujutettu punaisia, vihreitä, sinisiä ja oransseja led-valoja. Kyseessä ei ole kuitenkaan ohjattavat RGB led -valot vaan kiinteästi palavat led-valot. Melutason kerrotaan nousevan korkeimmillaan 20 desibeliin.

Yhteensopivat prosessorikannat Intelin osalta ovat LGA775- ja LGA115x-prosessorikannat. AMD:n leirissä tuki kattaa kaikki kannat FM1-kannasta aina AM4-kantaan saakka.

Xigmatek ei vahvistanut Apache Plus -prosessoricoolerin saatavuutta. Hinnoittelun puolesta valmistaja kertoo coolerin tarjoavan erittäin hyvän hinta-suorituskyky -suhteen, sillä hinta asettunee alle 20 euron luokkaan.