UUSIMMAT

XR-laitteet voivat korvata tietokoneen ja älypuhelimen – Samsung on analyytikon mukaan jäämässä muiden jalkoihin

22.01.2022 19:02 Muropaketin toimitus

The Korea Heraldin mukaan Samsung on huomattavasti jäljessä lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) laitteiden markkinoilla esimerkiksi Appleen verrattuna. Tämä johtuu väitetysti ainakin osittain yhtiön ”pakkomielteestä” taitettaviin älypuhelimiin.

Samsungin tärkeimmät kilpailijat, mukaan lukien Apple, Microsoft, Meta ja Sony, kehittävät tai ovat jo tuoneet markkinoille AR- ja VR-laitteita. On epäselvää, kehittääkö Samsung tällaisia ​​laitteita aktiivisesti lainkaan.

EBest Investment and Securitiesin analyytikko Kim Gwang-soo sanoi, että älypuhelinvalmistajien sijaan suuret teknologiayritykset ovat johtavia XR (Extended Reality) -laitteiden valmistajia, koska niillä on tarvittava sisältö ja alustat. Googlella on Android-käyttöjärjestelmä, Microsoftilla Xbox ja Sonylla PlayStation. Gwans-soon mukaan Samsungin on riskialtista panostaa XR-laitteiden markkinoihin, joten sillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pitäytyä taitettavissa älypuhelimissa.

Samsungin älypuhelinliiketoiminnan kasvu on hidastunut vuositasolla 0,9 prosenttiin, ja yhtiö onkin sitoutunut panostamaan taittuviin laitteisiin kasvun varmistamiseksi. Samsungin osakkeenomistajien sanotaan olevan huolissaan panostuksesta taitettaviin laitteisiin, sillä se häiritsee yhtiön kilpailua AR- ja VR-laitteiden saralla.

Alan sisäpiiriläisten mielestä Samsungin täytynee houkuttelevan ekosysteemin luomiseksi löytää kumppani, jolla on jo tarjolla sisältöä tai alusta. Samsungilla lienee jotakin aikeita AR- ja VR-laitteiden saralla, sillä se teki sijoituksen DigiLensiin, joka on kalifornialainen AR-laseja valmistava startup-yritys.

AR- ja VR-laitteet saattavat olla vielä marginaalissa, mutta seuraavan kolmen vuoden aikana niiden markkinoiden arvellaan kymmenkertaistuvan. Pitkällä aikavälillä ne saattavat korvata tietokoneen ja älypuhelimen.