Ylikellottajalta työkalu turvallisempaan prosessorin lämmönlevittäjän poistoon

13.11.2015 19:48 | Petrus Laine

HWBot-sivustolla vaikuttava der8auer on julkaissut työkalun Intelin prosessoreiden lämmönlevittäjän turvallisempaan poistoon. der8auer kertoo saaneensa inspiraation tuotteeseen, kun hän irrotti Skylaken lämmönlevittäjää partaterällä, ja vaurioitti samalla prosessoria. Operaation jälkeen prosessori kykeni käyttämään vain kahdeksaa PCI Express -kaistaa.

der8auerin työkalu on ristitty Delid Die Mateksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Delid Die Mate on pienikokoinen ruuvipenkki, joka pitää prosessorin turvallisesti paikallaan lämmönlevittäjän poiston riskien minimoimiseksi. Se mahdollistaa myös lämmönlevittäjän liimaamisen takaisin oikealle paikalleen. Delid Die Mate tukee Skylake-prosessoreiden lisäksi Intelin Ivy Bridge-, Haswell- ja Devil’s Canyon -prosessoreita. Tuki Broadwell-prosessoreille on mahdollinen, mutta ei varma, sillä der8auerilla ei ole ollut käytössään ainuttakaan prosessoria sen testaamiseksi.

Delid Die Mate saapuu markkinoille yksinoikeudella Caseking-verkkokaupan kautta. Alla olevassa videossa der8auer esittelee suunnittelemansa tuotteen ja näyttää, miten se toimii.

HWBot forum, der8auer Delid Die Mate