Yliopisto-opiskelijoiden vaaralliset kokeilut raivostuttivat – Linux Foundation esitti vaatimuksensa

02.05.2021 17:14 | Muropaketin toimitus

Minnesotan yliopisto on ollut yksi taho, joka on kehittänyt koodia Linux-käyttöjärjestelmää varten. Se joutui kuitenkin vastikään karkotetuksi kehitystyöstä luottamuspulan vuoksi.

Uutisoimme aiemmin Minnesotan yliopiston opiskelijoiden projektista, jonka puitteissa opiskelijat yrittivät ujuttaa haitallista koodia Linuxin kerneliin. Linux Foundation kuitenkin huomasi tämän ja karkotti koko Minnesotan yliopiston Linuxin kehittämisestä. Yliopistolla on mahdollisuus päästä tulevaisuudessa takaisin mukaan, mutta Linux Foundationilla on tiettyjä vaatimuksia.

Linux Foundation vaatii yliopistoa pidättäytymään julkaisemasta tutkimuksia tai pitämästä esitelmiä liittyen vastaavanlaisiin kokeiluihin, jotka on toteutettu ilman Linux Foundationin suostumusta.

Linux Foundation haluaa myös, että yliopisto julkaisee muun muassa kaikki tarpeelliset tiedot mahdollisesta haavoittuvaisesta koodista sekä sellaisten kehittäjistä, koodin kehittäjien sähköpostiosoitteista, aikatauluista ja muista vastaavista tiedoista, jotka auttavat kehittäjiä tunnistamaan mahdolliset haavoittuvaista koodia sisältävät ehdotukset. Linux Foundation saattaa myös langettaa rangaistustoimenpiteitä näihin luovutettuihin tietoihin pohjautuen.

Linux Foundation vaatii niin ikään, että tiedot toimitetaan mahdollisimman nopeasti. Järjestö haluaa myös, että Minnesotan yliopisto varmistaa sen, että vastaaviin kokeiluihin on jatkossa olemassa suostumus tutkimusten kohteena olevilta tahoilta.

Minnesotan yliopisto tekee parhaillaan selvitystyötä, jonka myötä selviää langettaako yliopisto itsekin rankaisutoimenpiteitä joitakin tutkijoitaan tai opiskelijoitaan kohtaan.