Uusimmat

YouTube-käyttäjä teki ”Apple Studio Display” -näytön murto-osalla aidon hinnasta

01.05.2022 21:22 Muropaketin toimitus

Apple Studio Display -näytön lähtöhinta on 1819 euroa, mutta halvemmallakin voi selvitä – tavallaan. Tämän todisti eräs YouTube-käyttäjä.

YouTube-käyttäjä Luke Miani osti vuoden 2014 iMacin, jonka näytön resoluutio on sama 5K kuin Apple Studio Displayssa. Projektin alussa Mianin piti päästä 5K iMacin sisään ja poistaa sen komponentit. Seuraavaksi hänen täytyi ostaa LED-ohjain, joka pystyisi näyttämään 5K-resoluutiota yhden kaapelin kautta.

Kun kaikki oli kiinnitetty paikoilleen ja näyttösignaali saatu, seuraavaksi hän tarvitsi nettikameran. Miani ei voinut käyttää 5K iMacin kameraa, koska siinä on kaapeli, joka on yhteydessä muihin komponentteihin. Sen sijaan hän kiinnitti näyttöönsä Raspberry PI -projekteihin tarkoitetun USB-kameran, joka on tarpeeksi pieni mahtumaan itse tekemänsä Apple Studio Displayn runkoon.

Varsinaiseen Studio Display -näyttöön verrattuna tee-se-itse-näytössä on massiiviset kehykset, ja DCI-P3-värituki puuttuu. Mianin mukaan DCI-P3-ominaisuuden saamiseksi täytyisi ostaa vähintään vuoden 2015 5K iMac. Itse väsäilty Studio Display tuottaa myös huonomman kontrastisuhteen, siinä on havaittavissa oleva taustavalon vuoto ja myös heikompi mustan taso.

Voit katsoa Luke Mianin videon alta. Rahaa hänellä meni projektiin 569 euroa.

Muropaketin uusimmat