Uusimmat

YouTube sai vihdoinkin HDR-tuen – standardista ei tosin tietoa

08.11.2016 08:08 Muropaketin toimitus

YouTube

Googlen omistamaan YouTubeen on lisätty uusia ominaisuuksia kuta kuinkin samaa tahtia, kuin niitä tukevia laitteita on saatu markkinoille. Niin myös nyt, kun palveluun on saatu tuki HDR-videoille.

YouTube on saanut palveluun lisättyjen 360-asteen ja 3D-videoiden rinnalle nyt myös HDR-tuen (High Dynamic Range). Valitettavasti tuesta kertovassa blogissa ei kerrota, mistä HDR-standardista on tarkemmin kyse, vai tuetaanko niitä peräti useampaa. Yhtä kaikki, HDR-tuki tuo videoihin selvästi aiempaa suuremman väriavaruuden ja kontrasti kasvaa tummempien mustien ja kirkkaampien valkoisten myötä uusiin ulottuvuuksiin.

YouTuben blogissa jätetään arvailujen varaan myös tarkempi laitetuki HDR-videoille. Chromecast Ultralla HDR-videot ovat tuettuja jo nyt, ja Samsungin tänä vuonna julkaistut UHD- ja SUHD-televisiot saavat oman tukensa lähiaikoina, mutta muun merkkisistä HDR-televisioista tai konsoleista ei esimerkiksi kerrota sen tarkemmin milloin tuki lisätään kunkin laitteen YouTube-ohjelmiin.

Uutiskuva on Googlen simulaatio HDR:n tuomasta erosta perinteisiin videoihin nähden, jotta myös perinteistä ”SDR:ää” tukevien näyttöjen omistajat saavat käsityksen HDR:n tuomista eroista.

Aiheesta voi lukea lisää YouTuben blogista, josta löytyy myös HDR-videoita sisältävä soittolista.