Uusimmat

YouTube suositteli katselijoille rikollisten livestriimiä – kymmeniä tuhansia katsojia

09.09.2022 10:22 Muropaketin toimitus

The Vergen toimittaja huomasi jotain outoa YouTubessa. Palvelu suositteli hänelle suoratoistolähetystä, joka oli selkeä huijaus.

Suoratoistolähetyksen nimi oli ”Apple Event Live. Ceo of Apple Tim Cook: Apple & Metaverse in 2022.” Toimittajan klikattua oudon näköistä otsikkoa, hän huomasi pian sen olevan huijausyritys.

Sisältö ei suinkaan ollut suoraa lähetystä, kuten kuvauksessa annettiin ymmärtää. Siinä esiintyi kyllä Applen Tim Cook, mutta video oli vuodelta 2018.

Videoon oli lisätty Bitcoin ja Ethereum -logot, CNN Moneyn alapalkin teksti oli korvattu tekstillä ”Apple Crypto Event 2022”. Lisäksi videon alalaidassa komeili teksti ”URGENT NEWS”. Huijaukseen viittasi myös se, että videon kuvauksessa oli suuri määrä Appleen viittaavia avainsanoja.

Kanavan aiemmalla sisällöllä ei ollut mitään tekemistä Applen kanssa. Tämä saattaisi viitata siihen, että kanava ei ollut aiemmin rikollisten hallussa, mutta se oli kaapattu huijaustarkoituksia varten.

Lähetyksen taajuuksille virittäytyi jopa vähintään 70 000 ihmistä. Katsojia ja potentiaalisia huijattavia oli näin ollen paljon.

Videon kuvauksessa oli linkki hämärän näköiselle kryptosivustolle. Jos sivuston kanssa olisi tehnyt lähempää tuttavuutta, olisi eittämättä joutunut huijatuksi.

Pian The Vergen jutun julkaisemisen jälkeen lähetys poistettiin YouTuben käyttöehtojen rikkomisen vuoksi. Huijauslähetys oli ajoitettu sopivasti samalle päivälle, kun Apple suoratoisti tapahtuman, jossa se esitteli iPhone 14 -puhelimensa.

Muropaketin uusimmat